Tänään oli näillä näkymin Nanan viimeinen näyttely. Nanan selkä kuvattiin kuukausi sitten, kun Nana on kompastellut ja ontunut aina silloin tällöin talven aikana. 1 1/2 vuotta sitten todettu spondyloosi on pahentunut lääkärin mielestä hämmästyttävän paljon ja uusia luupiikkejä on runsaasti. Lisäksi oikeasta ranteesta löytyi rustomuutoksia. Metsässä Nana voi yhä juosta ja liikkua vapaasti vointinsa mukaan. Kipuja hoidetaan lääkityksillä. Nana käy myös säännöllisesti hierottavana. Nana on ollut nyt jo puolisen vuotta näyttelytauolla Suomessa. Tammikuussa kävimme Virossa näyttelyretkellä, jossa Nana menestyikin upesti ollen ROP. Halusimme osallistua vielä tähän TOP20- kutsunäyttelyyn ja lopettaa Nanan kauniin ja mukavan näyttelyuran tähän.

Nana oli aluksi iloinen ja samalla kuitenkin tyyni oma itsensä päästessään taas näyttelyyn. Kehään meni vielä kauniisti liikkuva tyttö, mutta juoksukierrokset osoittivat Nanan näyttelyiden lopettamispäätökseni oikeaksi. Nanan ennen niin kaunis liike oli nyt selvästi epäpuhdas. Juttelin Marianne Holmin kanssa siitä vielä jälkeenpäinkin ja samaa lopettamista hän suositteli. Hän kehui Nanan kaunista rakennetta ja sanoi sen selvästi mahdollistavan hyvän liikkeen, jonka kivut nyt kuitenkin estävät. No niin, mieli on haikea, mutta näyttelythän ovat koiran elämässä kuitenkin vain sivuseikka. Itku tulee kylläkin, kun katson Nanan kompurointia. :( Toivottavasti saamme kuitenkin Nanan kanssa vielä pitkän ja mahdollisimman kivuttoman hyvän elämän yhdessä!!

Nanan valmistautuminen näyttelyyn alkoi eilen aamulla, kun menimme metsälenkille. Yllätykseksemme yöllä oli satanut ihan kunnolla lunta ja lumisade jatkui koko aamupäivän.

536080.jpg

536082.jpg

Lenkin jälkeen Nana pääsi pesulle ja sitten kuivateltiin pyyhkeiden välissä.

536055.jpg

536056.jpg

Lähdimme Lahteen jo eilen äitini ja Nanan kanssa. Matka sujui hyvin huolimatta alkumatkan hurjasta ajokelistä. Hotellissa Nana nukkui todella hyvän yön. Hiukan tietysti piti läähättääkin, kuten kaikki Nanan kanssa yöpyneet hyvin tietävät ;), mutta se oli kyllä harvinaisen vähäistä. Ruokakin maittoi oikein mukavasti.

536058.jpg

TOP20- kilpailu oli Renkomäen hallissa. Tuomareina olivat Marianne Holm (ulkomuototuomari), Helena Hyvönen (kasvattaja, handleri) ja Kristiina Sojonen (leonberginkoirakasvattaja). Kaikille paikallaolleille TOP20- koirille arvottiin numerot, joiden perusteella määräytyivät ensimmäisen kierroksen kilpailuparit. Nanan parina oli Nero, joka meni komeasti jatkoon. Nana sai palkinnoksi luunmuotoisen mitalin ja kirkkaankeltaisen sateenvarjon. :)

536060.jpg

536059.jpg

536062.jpg

536063.jpg

Kilpailu jatkui loppuun asti jännittävänä pudotuspelinä. Voittajaksi tuli Veli-Pekka Kallbergin omistama FIN & LV & EST MVA, ESTV -06 Pinbiittan Ilta-Tuuli eli Nero! Toiseksi tuli Marita Laine-Aron ja Seppo Aron kasvattama ja omistama KANS & MULTI MVA, EUV -04, PMV -02, PMNV -02 Kinglord's Miss Honey Bee eli Sonja! Paljon onnea teille molemmille!! Oli tosi söpöä, kun annoitte toisillenne onnittelupusun. :)

536064.jpg

Meillä oli oikein kiva päivä. Kiitos kaikille mukaville ihmisille!! Kotimatkakin sujui turvallisesti kauniissa auringonpaisteessa ajellen.

536046.jpg

Kiitos kaikista mukavista näyttelyistä, joita olemme leoväen kanssa saaneet kokea. On ollut enimmäkseen iloa ja mukavia muistoja!