Kiitos kaikille kommenteista edelliseen postaukseen. Meille kuuluu tällä hetkellä ihan mukavaa. Kaikenlaista vaivaa tulee iän mukana meille jokaiselle, mutta kun niiden kanssa tulee tutuksi, niin niiden kanssa oppii myös vähitellen elämään.

Kokeilen nyt Nanalle monen suosittelemaa Antepsinia ennen ruokailuja. Öisin Nana käy nukkumassa tunnin verran ulkona. Kotonahan se menisi parvekkeelle. Hymy on Nanalla herkässä kuten kuvasta näkyy. Nana on ihanasti myhäilevän vanhuksen näköinen tuossa auringossa.

Mossen oikean ranteen vaiva vaikuttaa yhä enemmän johtuvan nivelrikosta. Ylösnouseminen on vaikeaa, ensimmäiset askeleet ja sivuaskeleet ovat haasteellisia. Ontuminen on hyvin voimakasta alkuaskeleilla. Kun ranteet ovat vertyneet (vasemmassahan nivelrikko on todettu jo aiemmin), lenkki sujuu ihan mukavasti. Rasituksen jälkeen ontuminen on suurempaa. Nyt oikeasta ranteesta saadaan myös taivuttaessa reaktio. Trocoxilista ei ole Moselle ollut apua, niin kuin ei ollut Rimadylistäkään. Soittelin lääkärimme kanssa ja nyt on aika kokeilla Cartrophenia, joka annetaan injektiona nahan alle kerran viikossa yhteensä neljä kertaa. "Cartrophen parantaa nivelrikkoisen nivelen toimintaa useilla eri mekanismeilla. Cartrophen parantaa synoviaalinesteen  ja nivelruston aineenvaihduntaa, lisäksi se estää nivelvaurioissa erittyvien, rustoa hajottavien entsyymien toimintaa.  Cartrophenilla on myös fibrinolyyttinen ja antikoagulanttivaikutus, mikä edistää nivelen alueen verenkiertoa.  Cartrophen vaikuttaa myös anti-inflammatorisesti."  (http://www.vetcare.fi/index.php?id=23) Mossellakin on vaivoista huolimatta iloinen asenne elämään ja sen onnenpomppuja eivät rannevaivat pysty pilaamaan. Joskin nyt hoidon aikana niitä pitäisi vähän rajoittaa. Lisäksi Mosselle aloitettiin tänään Glucosamin 400 mg Orion- valmiste, josta olen kuullut hyviä tuloksia.

Muistaako joku vielä sen Leo-kalenterin, jossa Nanalla oli lumpeenkukka korvan takana? Minulle tuli ylläolevasta kuvasta se kuva mieleen. Nanalla on jotenkin samanlainen kaino asento.

Hakiessamme äidin kanssa Mossen lääkettä Kälviältä, näimme paluumatkalla 16 kurkea! Monelle tuo määrä on vasta alkua, mutta minä olen harvoin nähnyt noin monta kurkea yhtäaikaa. Vaikka ilma on ollut nyt viileämpi, pihaan nousee uusia kukkia, puiden silmut kasvavat ja puhkeavat hiirenkorville. Uusia leopentujakin on syntynyt maailmaan tässä kuukauden aikana usemmassa kodissa. Toivottavasti jokainen niistä pääsee ajallaan hyvään kotiin ja elää onnellisen koiranelämän.