Viikko on mennyt todella nopeasti. Siskoni lähti tänään takaisin kotiin ja isäni vei hänet lentokentälle Vaasaan. Hakumatkalla tiistaina otin muutaman valokuvan Vaasan lähistöllä pellolla olevista kevätmuuttajista. Ilma oli tosi sumuinen eli kuvat ovat huonolaatuisia.

Kurjet astelivat pitkillä jaloillaan. Ensimmäisessä ottamassani kurkikuvassa näkyi yllätyksekseni oikeassa reunassa kaksi joutsenta. Huomasin sen kuvan ottamisen jälkeen ruudussa. En kuitenkaan onnistunut näkemään niitä livenä pellolla!  Tässä kuvassa näkyvät kurki ja varis.

Töyhtöhyyppiä näkyi todella paljon.

Kiva lentokuva. Tästä tulee mieleen ne musteläiskät, joita soveltuvuustesteissä joskus jouduin selittämään.

Kotimatkalla näimme laulujoutsenia.

Viikon aikana  lintuja on toki tullut paljon lisää. Tänään oli Kokkolassa aurinkoista ja sain kuvan kärpäsestä, joka levähti hetken Pakkiksen aidassa. Kärpäsiä oli kolme ja kovasti ne pörräsivät.

Lumi sulaa ja vesipurot lorisevat mäkeä alas päin. Saapa nähdä kauanko näitä puroja riittää!

Pakkiksen pihassa näkyi tällainen kevään ihme. Vaahteran "nenä" on alkanut versoa kävelylankuilla. Piha on niin märkä, että meillä on siinä vanhoista aitalaudoista tehdyt kävelytiet. Pari vuotta sitten naapuritontille rakennettiin toinen talo ja vanha aitamme jouduttiin siinä samalla purkamaan. Näin se pääsi kuitenkin jatkokäyttöön.

Nana nauttii vielä lumikasoista, joita pihalla riittää!

Kivetykseltä on lumi jo kokonaan sulanut. Mossen hotspot jää tässä kuvassa tuonne karvojen kätköön, vaikka siinä onkin aika iso karvaton alue. Se on parantunut todella hienosti.

 

Mosse pesee suloisesti kasvojaan. Se tekee kuin kissa eli nuolaisee käpäläänsä ja sitten pyyhkii sillä kasvojaan. Yalikin teki näin. Ovatkos ne siis kissoja?  Eivät olekaan, vaan oikeita leijonaleoja, koska eivätkös leijonatkin puhdista itseään näin? Vaikka tietysti tästä voi päätellä myös niin, että kaikki leot ovat kissoja, koska leijona on kissaeläin ja leot on haluttu jalostaa muistuttamaan leijonaa.

Nanuska omalla parvekkeella tänään aurinkoisena iltapäivänä nauttimassa.

Mukavaa keväistä viikkoa kaikille lukijoillemme!