Eilen oli todella lämmintä. Papa, Mosse, Nana ja minä menimme jo aamupäivällä uimaan Harrbådaan. Nautimme upeasta tunteesta, kun tuulikin oli todella lämmin! Tuli mieleen monet kävelyretkemme Hangossa ennen kuin koirat tulivat elämäämme. Tänään teimme lähempää tuttavuutta lampaiden kanssa.  Olen miettinyt, miksi juuri lampaat ovat suosikkejani, onhan niin paljon erilaisia ihania eläimiä. Yksi syy on varmasti se, että Jeesus käytti lampaita vertauksissaan. Hän itse oli uhrilammas meidän vuoksemme, mutta me myös olemme Hänen lampaitaan. Hän on meidän hyvä paimenemme. Lampaat ovat myös kovin sööttejä ja tarkoituksenmukaisia. Niistä voi käyttää kai kaiken hyväkseen.

Nana ja Mosse kurkkivat lampaita. Mosse oli niistä tosi kiinnostunut.

Harrbåda on niemi. Kun tullaan sinne, jäävät lampaat oikealle ja tämä uimapaikkamme vasemmalle. Nyt on aika mennä veteen! Kivasti näkyvät Nana askeleet hiekassa matkalla veteen.

Nana ja Mosse, taustalla Harrbådan vanha majakka, joka ei ole käytössä.

Tuuli oli aika voimakas. Kahlasin pitkälle ja otin koirista kuvia rantaan päin.

Seuraavat kaksi kuvaa olen ottanut samasta paikasta eli maisema tavallaan jatkuu. Välissä on vain tuota Nanan oikealla puolella näkyvää kaislikkoa.

Iltapäivällä menin Nanan kanssa rokotuksille Kälviälle. Samalla kerroin ruoan vaihtamisesta ja siitä, että korvat eivät ole oikein puhtaat, varsinkaan vasen. Lääkäri katsoi korvaan ja sanoi, että tämähän on tulehtunut. Korvassa oli oikein reilu tulehdus! Kertaakaan ei Nana ole pudistanut päätään, kertaakaan se ei ole rapsuttanut korvaansa. Nyt on Canofite Vet -tipat ja Rimadyliä, koska korvaan sattuu, kun sitä hoidetaan. Jos Nanan päätä vain silittelee tai korvia näprää, se ei reagoi ollenkaan. Olin kyllä aika tyrmistynyt, kun en ollut huomannut, että korva on tulehtunut. On se ollut vähän punainen, mutta olen laittanut sen kuumuuden piikkiin. Kuitenkin, kun näin korvan lääkärissä, näin myös sen punaisuuden ihan erilailla. Tuli tosi paha mieli, kun tällainen ikävä vaiva on jäänyt minulta huomaamatta. Kun pääsin Pakkiksen portista sisään, tuli itku. Vaiva on toki hoidettavissa, mutta jos korva on tällainen vielä ensi viikolla, se täytyy puhdistaa nukutuksessa ja sitä en tietenkään toivoisi.

Tänään oli oikein sateinen aamupäivä. Iltapäivä ja ilta ovat olleet aurinkoisia. Tein Nanalle jäljen Renlundin koulun pihalle, siihen pallokentän sivuun ruohikolle. Koulu on nykyään kansalaisopiston käytössä. En laittanut namuja, jälki vanheni tunnin. Annoin Nanan olla vapaana ja katsoin, mitä se tekisi. Ensin se haisteli vähän ympärilleen ja sitten oikaisi hiekan yli jatkaen jälkeä edessä olevalta ruohikolta. Alkujälki on siis tehty tuohon vasemalle ruohikolle (ei näy kuvassa).

Tarkkana. Nana seurasi jäljellä hyvin, mutta meni loppupaikasta ohi pari metriä. Sitten se kääntyi takaisin ja löysi loppupalkan kengästäni. Se kävi heti maahan makaamaan ja syömään sitä.

Huomenna lähden Nanan kanssa Keuruulle leoleirille. Mukavaa loppuviikkoa kaikille lukijoillemme!