Nanan kaihileikkaus on nyt takana päin. Vain oikea silmä voitiin leikata, mutta sen leikkaaminen onnistui hyvin. Tänään olimme ensimmäisessä kontrollissa Tampereella ja maanantaina menemme kontrolliin täällä Kokkolassa. Kiitos teille, jotka puheluin, tekstarein ja blogiviestein osoititte olevanne mukanamme tässä leikkauksessa! :)

Nanan lämpö oli alkanut nousta heti hänen nukahdettuaan eli oikeastaan heti sen jälkeen, kun olin siitä hänen viereltään lähtenyt. Koirahan tasaa lämpöään läähättämällä ja tassujen kautta. Kun läähätys jäi pois, Nanan lämpö nousi nopeasti vaarallisen korkeaksi. Nanan tuntevat tietävät, että Nanalla tuo läähätys onkin oikein elämäntehtävä. ;) Nanaa oli kovasti koitettu viilentää laittamalla tassut jääpaloja sisältäviin pusseihin, kastelemalla Nana, laittamalla kylmäkalleja kainaloihin jne. ja antamalla viileää tiputusta. Lopulta lääkärillä oli jo partakone kädessä, koska hän ajatteli, että nyt on pakko ajella karvat pois selästä, jotta saadaan vielä tehokkaammin Nanaa viilennettyä. Onneksi lämmönnousu sitten kuitenkin lakkasi ja leikkaus voitiin toteuttaa. Leikkausaika haluttiin pitää mahdollisimman lyhyenä ja siksi vain yksi silmä leikattiin. Paksuturkkisilla koirilla lämmönnousu leikkauksen loppuvaiheessa on tavallista, mutta tällainen Nanan tilanne ei. Jos Nanalta vielä leikataan toinen silmä, hänet viilennetään jo ennen esilääkkeen antamista. Arkielämässäkin Nanan lämmönsäätelystä tulee huolehtia erityisen tarkasti, mutta niinhän on tehtykin. :)

Lähdimme matkaan tiistaina. Nana olisi omasta mielestään kyllä voinut jäädä sohvalle nukkumaan. ;)

846982.jpg

Matkalla pysähdyimme muutaman kerran. Silmätippojen laittamisen yhteydessä otin pari valokuvaa Nana-kullasta. Vähän alkoi olla mielessä, että mitä, jos kaikki ei menekään hyvin...

846983.jpg

Olimme yön mökillämme ja keskiviikkona menimme aamulla leikkaukseen Tampereelle Hakametsän eläinlääkäripalveluun. Sanna Elfving tutki vielä Nanan ja antoi sitten esilääkkeen. Saimme siirtyä leikkaussalin odotustilaan, jossa Nana pian nukahtikin viereeni lattialle. Kolmen tunnin kuluttua minulle ilmoitettiin, että Nana alkaa heräillä ja voisin tulla hakemaan hänet. Liekö vähän ikävä vaivannut, kun Nana olikin vironnut pikavauhtia ja päättänyt lähteä heräämöstä itsekseen odotushuoneeseen katsomaan, jos olisin siellä. Kanyylinkin hän oli siinä samalla itseltään poistanut. Sanna-lääkäri sanoi, että kutsuttaessa Nana oli kuitenkin kiltisti (on kuulemma ihan liikuttavan kiltti tyttö) heti palannut heräämöön. Miten lie hän edes olikaan remminsä sieltä naulasta onnistunut irroittamaan. Kaikki tilat muuten olivat oikein hyvät, kuten koko eläinlääkäriaseman palvelukin. Nana oli tosi väsyksissä, mutta käveli itse autoon, jonne kyllä sitten hänet nostin. Huomasin muuten heti heräämöön astuessani, että vain oikea silmä oli leikattu. Niin selvästi kaihi Nanalla näkyy.

846984.jpg

Loppu päivä sujuikin mökillä lattialla. Nana nukkui ja minä oli siinä vieressä. Ei hän ollenkaan halunnut, että siitä vierestä mihinkään menin. Mutta eipä niin ollut kyllä menohalujakaan. Ihana oli, kun Nana siinä vieressäni nukkui nukutusaineita kehostaan pois.

846985.jpg

Illalla Nana oli jo virkeämpi ja jaksoi käydä juomassa ja pissalla. Yön Nana nukkui tosi hyvin. Silmätippojen antamista varten hänet herätin ja samalla sitten käytiin vähän juomassa ja jalottelemassa. Mosse käyttäytyi tosi fiksusti ja hellästi Nanaa kohtaan. Harmi tietysti, kun heillä on nyt parin viikon leikkimiskielto. Tiistai-iltana mökillä he kyllä leikkivät senkin edestä. :)

846987.jpg

Tänään olimme ensimmäisessä kontrollissa. Nana sai kotimatkalle autoon verhotkin, kun leikattua silmää piti suojella auringonvalolta. Verhot laitoin Nanan pyyhkeistä ja pitsit liehuen sitten jatkoimme matkaa kotiin Kokkolaan. Takaikkunaa suojaamaan laitoin sivuikkunoissa yleensä olevat aurinkosuojat. Kyllähän nuo pitsit hyvin tietysti teemaan sopivat, kun antibiootitkin ovat pinkkejä. ;)

847079.jpg

Olemme nyt turvallisesti kotona. Leikattua silmää hoidetaan kolmella eri silmätipalla ja suun kautta annettavilla antibiooteilla ja kipulääkkeellä. Toivottavasti toipuminen etenee hyvin ja Nana saa tästä terveen ja toimivan silmän!! Ainakin tällä hetkellä toiveet ovat korkealla. :)