Veljeni ja siskoni perheineen lähtivät maanantaina eli mökillä on ollut tällä viikolla hiljaista. Huomenna, sunnuntaina, minä lähden Kokkolaan. Nana jää vielä muutamaksi päiväksi mökille vanhempieni ja Mossen kanssa.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Vanhempani olivat löytäneet kävelyllä metsässä tällaisen oudon kuusen, jota minäkin sitten kävin katsomassa. En ole koskaan ennen nähnyt vastaavaa kasvutapaa. Osaako joku lukijoista arvella, mistä saattaa olla kyse?

 

1806603.jpg 

1806605.jpg

 

Olemme nauttineet taas tänä kesänä monista linnuista. Iloksemme Nana ja Mosse eivät hätyyttele niitä. Harmaasieppo pesi keittiön räystäässä ja sai poikasensa aikuisiksi kesän kovista sateista huolimatta. Ihmeellistä, että pesä pysyi paikallaan. Poikasiaan ruokkivat vanhemmat eivät hätääntyneet meistä ihmisistä eivätkä Nanasta ja Mossesta, jotka mielellään makaavat keittiön tietämillä. Tässä kuvassa kaverukset taitavat levätä pallopelin jälkeen. ;)

 

1806607.jpg

 

Kuikat ovat olleet lähes jokapäiväisiä vieraita. Keskiviikkona ihastelimme näitä komeita suuria lintuja yhdessä Mossen kanssa todella läheltä. Tässä on vähän kauempaa otettu kuva. Tällä hetkellä järvellämme asustelee kai 15 kuikkaa.

 

1806608.jpg

 

Emme nykyään ruoki sorsia paitsi silloin, kun pikkulapset ovat mökillä käymässä. Joku niitä varmasti on kuitenkin ruokkinut, koska ne ovat ihan tavattoman kesyjä. Ihan niitä sai hätistellä pois, kun olimme uimassa. Poikueessa on sellainen erityinen asia, että emo on rengastettu. Lapsista oli tosi mielenkiintoista tehdä tämä "löytö".  Tässä kuvassa uitan Nanaa. Vesi on nyt jäähtynyt niin paljon, että olemme jättäneet uintitreenit pois. Olemme saaneet seurata myös tukkakoskelo- ja härhälintupoikueiden kasvamista. Varsinkin tukkakoskelot ovat olleet monena päivänä rannassamme.

 

1806609.jpg

 

Väsynyt Nana-työmies on nukahtanut. ;) Vai olisiko vain yksi kuva kovasta päänalusesta?

 

1806613.jpg

 

Tässäkin on kovin kova päänalunen Nana-tytöllä. Mökkielämä on vähän primitiivisempää kuin kaupunkielämä sohvineen ja tyynyineen.

 

1806614.jpg

 

Otin Mossen omasta poseerauksesta kuvan Leiksarin ikkunan läpi ja sen vuoksi väritys on vähän haalea.

 

1806615.jpg

 

Seuraavaksi kaksi kuvaa Nanasta. Ensimmäisessä tuuli ottaa vilvoittavasti Nanan turkkiin ja toisessa Nana on ihanan valppaan näköinen.

 

1806618.jpg

 

1806629.jpg

 

Tässä sitten puolestaan kaksi kuvaa Mossesta. Ensimmäinen on otettu lähes samassa paikassa kuin Nanan "valpas kuva". Toinen on otettu illalla, kun Mosse jäi vielä hetkeksi aikaa valvomaan Leiksaria.

 

1806635.jpg

 

1806638.jpg

 

Eilen satoi oikeastaan aamusta iltaan asti. Osan ajasta saimme koirat olemaan verannalla, mutta suuren osan ajasta ne oleilivat ulkosalla sateesta välittämättä. Sellaisiahan nämä leot ovat. Jossain vaiheessa huomasimme, että Mosse oli kivunnut pikkupoika-aikansa rakkaalle tähystyspaikalle eli verannan pöydälle. Siinä se aivan rauhallisesti tutkaili maailman menoa. Liekö Mosse tähyillyt illalla tiekokoukseen tulevia vieraita? Koirat olivat kyllä kiinni, kun vieraat tulivat, koska ne olivat tosi märkiä.

 

1806646.jpg

 

"Miten niin olen väärässä paikassa? Täältä näkee oikein hyvin!" tuumaa Mosse. :)

 

1806654.jpg

 

Seuraavan kerran kertoilen kuulumisia varmaan ensi viikonloppuna, kun Nana tulee Kokkolaan ja Mossekin tulee ainakin visiitille sinne.