Kiitos kaikille edelliseen postaukseen kommentoineille! Viimeinen kesäkuukausi, elokuu, on alkanut. Leokalenterin tämän kuun suuren kuvan otin vuosi sitten Mossesta omenoiden keskellä nurmikolla. Kohta alkavat koulut ja niiden mukana arkinen työaherrus. Vielä vietämme kuitenkin kesälomaa.

Kävin eilen aamulla Nanan kanssa lääkärissä. Nanalta otettiin verikoe, tutkittiin korvat yms. Korvat olivat nyt aivan puhtaat ja terveet. Hienoa! Tänään illalla sain kuulla verikokeiden vastauksia. Afos (yksi maksa-arvo) oli laskenut hieman, arvo oli nyt 804. Arvohan on siis liian suuri, mutta siihen ei ole löytynyt syytä. Se ei joka tapauksessa ollut enää noussut. Lisäksi otettiin haiman toimintaa kuvaava koe, joka oli normaali (TLi= 19). Paino oli taasen tippunut kilon verran. Nana kyllä syö hyvin, mutta mahan toiminta on vähän sekaisin. Välillä tulee ilman selkeää syytä ripuli ja maha mulisee kovasti. Vaihdoin pois kuivamuonasta päästäkseni tästä ongelmasta, mutta eipä Neuhun siirtyminen vienytkään ongelmaa pois. Huomenna pitää ostaa Nanalle uutta ruokaa, mutta mitä?! Nyt olen päättänyt syöttää jonkin aikaa Inupekt Fortea päivittäin. Toivottavasti siitä on apua. Mosseakin harmittavat nämä Nana-ystävän mahavaivat. Mossen jalkapipi on toistaiseksi voitettu!

Olin tänään illalla koko perheen lenkin jälkeen Nanan kanssa Sannanrannalla. Nana nautti vedestä todella paljon. Se ui monta pientä lenkkiä ja oleili vedessä. Taustalta näette, miten asuntomessualueen talot edistyvät.

Ilona tuli sitten viiden koiransa kanssa rantaan ja melkein kaikki kävivät ainakin kävelyllä vedessä.

Miisa juomassa. Sen kieli lipoi viehättävästi ja ahkerasti vettä.

Uinnin jälkeen Nanan täytyi ravistella huolellisesti.

Ravistelua vielä kerran. Katsokaapa, miten Mette on auringon valokeilassa!

Olin sunnuntaina isäni, Mossen ja Nanan kanssa Harrbådassa uimassa. Siellä oli taasen sellainen ihan oma kesätunnelmansa!

 Nana

Mosse kävi kaislikkoseikkailulla ja juoksi isäni luokse hymyssä suin. Mosse todella hymyilee, jopa aika usein.

 Mosse

Kotona maittoi molemmille ruoka. Nana ja Mosse söivät hauskasti peräkanaa.

Maanantaina olin aamupäivän Minessan kanssa. Iltapäivällä kävin Nanan kanssa Sannanrannalla. Pikkukoirat seurasivat, kun Nana ui. Ne oikein asettuivat riviin laiturille katselemaan.

Sitten oli Nanan vuoro katsella ja ihailla, kun pienet hyppivät esteitä Ilonan ohjauksessa. Kiitos jälleen kivoista mökkihetkistä Sannanrannan ystävillemme!

Sunnuntaina tein Mosselle jäljen Nanan parkkipaikalta katsottuna oikeaan metsään. Isäni tuli mukaan, kun Mosse meni ajamaan 1½ tuntia vanhentunutta melko pitkää jälkeä. Hienosti poika löysi kaksi esinettä ja loppuesineenkin. Kahdesti pysähdyin, jotta se tarkisti suuntaansa. Leoleiri oli tärkeä juuri tässä mielessä, että en turhaan ohjaa koiria, jos jälki hukkuu. Katselen taivasta ja odotan, että ne löytävät sen taas. Nanan jäljen tein Bolideniin tiistaiaamuna. Jälki ei ollut kovin pitkä ja se sai vanhetua vain parikymmentä minuuttia. Alku meni hienosti ja esine löytyi. Loppua lähestyttäessä Nana hukkasi jäljen ihan kokonaan ja aikansa pyörittyään kävi makaamaan. Silloin osoitin jäljen suunnan ja kehotin sitä taas etsimään. Näin pääsimme hyvin loppuun asti.