Ihan ensiksi kiitos kaikille jälkikommenteista. Otan opikseni ja jatkamme harjoituksia.

Viikonloppu oli kuuma ja painostava. Perjantaina olin Ilonan kanssa evankeliumijuhlilla Kälviällä Riemumessussa. Messu alkoi klo 22.30 ja loppui lauantain puolella. Kun sitten löysimme lopulta Kokkolasta grillin ja saimme ruoat syötyä, oli jo aamuyö. Nana sai siis nukkua yönsä loppuun Pakkiksella, jonne olin sen vienyt hoitoon. Lauantaina olin Sannanrannalla uimassa Nanan ja Mossen kanssa. Mosse innostui, kun paikalla olivat myös Ilonan pienet. Se olisi halunnut leikkiä niiden kanssa, mutta ne luonnollisesti pelkäsivät isoa innokasta koiraa. Mosse uiskenteli ja oleskeli tällä kertaa siis remmissä.

"Tulkaa uimaan minun kanssani!" huhuilee Mosse.

Nana kipusi laiturille haistelemaan ruokoja. Nana vähän kurmotti Mossea myöhemmin, kun Mosse oli niin innokas. Kun Mosse koitti mennä Miisaa lähemmäksi, Nana kävi seisomaan väliin, kun Miisa pelkäsi. On mielenkiintoista seurata, miten koirat toimivat.

Eilen eli sunnuntaina olin Nanan kanssa Sannanrannalla uimassa. Miisa iloitsi ystävänsä tulosta ja leikki seuraa johtajaa -leikkiä.

Kun Nana uiskenteli, minä menin kahlaamaan lämpimässä vedessä. Jalkani osui liukkaaseen kiveen ja lipesin. Kamerakäden sain pysymään veden pinnalla, mutta muuten olinkin sitten kunnolla märkä.  Nanan peitteen levittäminen etuistuimelle varjeli auton pahimmilta vesivaurioilta.

Tänään oli aurinkoinen ja kuuma päivä, mutta onneksi tuuli vähän vilvoitti, eikä ollut painostavaa. Olin Nanan kanssa aamupäivällä Nanan metsässä ja menimme sitten uimaan Sannanrannalle. Mukana rannalla olivat myös kingcallet Madde, Bea, Danne, Magnus sekä apsot Miisa ja Toivo.

Aurinko välkehti satumaisesti ja Nana nautti uimisesta!

 

Iltapäivällä menin papan kanssa uittamaan Nanaa ja Mossea Harrbådaan. Nana tunsi tien rannalle ja kiirehti sinne polkua pitkin.

Mosse lähti innokkaasti hakemaan keppejä, joita papa heitti sille. Toinen kuva on onnistunut, kun siinä näkyy vielä ilmassa oleva keppi.

Mosse nauttii. Tässä on hyvä seisoskella keppiä mutustamassa aaltojen viilentäessä helteistä oloa. Ei ole mihinkään kiire. Lokki lentelee taivaalla ja pilvet kulkevat kulkuaan.

"Joko on tarkoitus lähteä? Juurihan vasta tultiin, vai?"

Tunnelmointia. Nanan askeleet rantahiekassa ja Harrbådan majakka, jonka yllä liitelee lokki sinisellä taivaalla.

Paluumatkalla autolle ihailimme ylämaannautoja ja lampaita, jotka pitävät Harrbådan rantaniityt kunnossa.

"Hmm... mielenkiintoisia", tuumaa Mosse.

"Ei voisi tänään vähempää kiinnostaa. Eikö voitaisi mennä kotiin?" kyselee Nana.

Illalla hain Minessan yökylään. Menimme koko perhe yhdessä Bolideniin iltakävelylle. Minessa oli iloinen saadessaan halailla Mossea ja Nanaa. Remmitkin on saatu jo kaulaan. Nyt Minessa on untenmailla ja taidanpa liittyä hänen seuraansa.