"Teille on tänä päivänä syntynyt Vapahtaja, joka on Kristus, Herra, Daavidin kaupungissa. Ja tämä on teille merkkinä: te löydätte lapsen kapaloituna ja seimessä makaamassa... Kunnia Jumalalle korkeuksissa... He menivät kiiruhtaen ja löysivät Marian ja Joosefin ja lapsen, joka makasi seimessä." Luukas 2: 11-12, 14, 16

Joulun iloa ja riemua teille kaikille, jotka täällä blogissa pistäydytte!! Tähän olen kerännyt tämän joulun seimiasetelmia.

Pakkiksella kuistin ikkunasta avautuu näkymä pihallemme.

Tämä seimi on Pakkiksella. Ostin sen Israelista 20 vuotta sitten. Olemme lisänneet siihen lampaita ja muita rakkaita muistoja.

Myös tämä seimi on Pakkiksella.

Tämä seimi on syntynyt adventin aikana minun kotiini Minessan kanssa yhdessä puuhaten. Jeesus-lapsen Minessa teki valkoisesta kivestä. Seimellä ovat Maria ja Joosef. Paimen on saapunut katsomaan ihmettä, jonka enkeli heille ilmoitti. Enkelit askartelimme yhdessä.

Tämä seimi on helluntaiseurakunnan ylläpitämä ja se on kiertänyt eri puolilla Kokkolaa. Tässä olen kuvannut sen kristillisen kirjakaupan edessä.

Tämä seimi on HalpaHallin ikkunassa.

Tämä seimi on Kokkolan kirkon ikkunassa.

Jouluaattona olin katsomassa seurakuntamme järjestämää joulukuvaelmaa, jultablå. Sen anti on vuosittain niin valtava, että sitä ei mielellään jätä väliin. Koska kirkko on kahdesta esityskerrasta huolimatta aina ihan täynnä, kuvaelma näkyy myös valkokankaalla. Vuosittain mukana on ollut elävä vauva Jeesus-lapsena. Tänä vuonna oli ensimmäisen kerran nukkevauva ja huomio kiinnitettiin paitsi Jeesuksen syntymään, myös Hänen lunastustyöhönsä ja siihen, että Hän elää yhä, Hän on kanssamme joka hetki. Hän ei siis kuulu vain historiaan tai seimiasetelmiin. Hänessä löydämme rauhan ja oikean identiteettimme. Otin kuvan ennen esityksen alkamista, jotta en häiritsisi esitystä ja sen vuoksi tässä ei ole näkyvissä seimeä.

Kiitos vielä kaikista joulumuistamisista! Varmaan viimeistään toisena joulupäivänä laitan tänne Mossen joulukuvia ja muuta sellaista.