Joskus Mosse ei halua syödä ruokaansa heti, vaan se haluaa ensin kätkeä sen. Erityisesti näin käy rustoluilla. Mosse syö ne mielellään yöllä, kun ne ovat hieman saaneet muhia jossain kolossa! Yhtenä päivänä Mosse ei halunnut syödä aamuruokaansa (jauhettua mahalaukkua ja lihaseosta). Se tökki sitä kuonollaan ja koitti työntää sitä sivuun. Se koitti myös saada ruokakupin alla olevan pyyhkeen kupin päälle. Päätin silti jättää sen sille esille. Ei olisi kannattanut! Kun tulin töistä kotiin, näin heti ovelta, että Mosse oli ahkeroinut kovasti. Kaikki oli oikein siistiä, mutta Mossen ruokakuppia ei näkynyt. Sen sijaan ruokailupaikan vieressä oleva puusanko oli erittäin huolellisesti peitetty ruudullisella pyyhkeellä, joka oli ollut kupin alla. Mosse oli onnistunut kumoamaan ruokansa puuämpäriin ja sitten se oli vielä peittänyt kaiken. Nyt meillä on erittäin puhdas puuämpäri täynnä puhdistettuja puita.



Mosse ei varastele mitään. Paitsi, ehkä sittenkin. Olemme antaneet Mossen nuolla Dellariini-rasian, kun se on tyhjentynyt. Nyt olemme saaneet selville, että joskus se ottaa ohjat omiin tassuihinsa. Kahdesti olen huomannut, että Dellariini-rasia on siirtynyt pöydältä lattialle Mossen toimesta! Mosse ei ole asiasta ollenkaan hämillään, vaikka tulemme huoneeseen, joten se ei varmasti usko tekevänsä mitään tyhmää. Oma on virhemme eli nyt pitää vain huolehtia siitä, että rasia ei ole pöydällä, kun Mosse on yksin keittiössä. Toinen keino olisi virittää Mosselle ansa ja saada se kiinni itseteosta, mutta emme halua ryhtyä sellaiseen.

Kolmas asia ei ole oikeasti metku, vaan asia, joka vain tapahtui Mosselle. Mossella on 10 metrin liina pihassa olemista varten, koska iso portti ei ole aina suljettuna. Tässä yhtenä päivänä olin juuri laittanut Mossen kiinni, kun se päätti rynnätä pikkuportille katsomaan posteljoonia. Ehdin huutaa sille, että varo, koska olet kiinni, kun kuului kova naps ja Mosse oli vapaa. Pistoolilukko oli mennyt rikki. Nyt olen vaihtanut liinaan uuden lukon ja se on taas toiminnassa.



Bonuksena vielä yllä oleva hassutuskuva Mossesta. Toinen korva on omilla teillään. smiley