Tänään on ollut äitienpäivä. Onnea kaikille äideille vielä näin iltamyöhäisellä. Nanan ja Mossen koiraäidit Öppi ja Uni ovat jo kuolleet, mutta me koitamme korvata heidät parhaamme mukaan. Itse olen onnellinen siitä, että oma äitini on elossa ja saamme viettää aikaa yhdessä. Sain tänään äitienpäiväonnitteluja kummityttöni äidiltä. Kun hymyilin vähän tyyliin, että enhän minä ole äiti, hän vastasi: "Sinä olet äiti, sinä olet Minessan varaäiti." Kauniisti sanottu, varsinkin kun hän tietää, miten mielelläni olisin halunnut oman lapsen.  Tämä varaäiti onkin saanut olla nyt monena yönä hommissa, kun Minessa on jo neljännen kerran kuluneen viikon aikana yökylässä. Nyt on joku tällainen vaihe, että aina iltaisin tulee kummitätiä tosi ikävä. Tänä iltana oli tullut myös ikävä Nanaa.

 Nana

 Mosse

Koirat voivat kuten ennenkin. Nanalla on nyt sopeutumista, kun olemme tänään muuttaneet takaisin kotiin. Uudet ikkunat ja parvekkeen ovi ovat paikoillaan. Ovi aukeaa nyt ulos eikä sisään päin kuten ennen. Se vie parvekkeelta tilaa, mutta ikävin asia on se, ettei Nana enää voi avata sitä itse tullessaan parvekkeelta sisään. Onneksi on kesä edessä, koska ovi pitää olla nyt lukittuna auki, jos Nana on parvekkeella. Ennenhän Nana työnsi se itse auki, kun se halusi sisään ja usein se myös sitten työnsi sen kiinni samalla, kun se kävi sisällä oven eteen nukkumaan.  Nyt Nana on rauhoittunut nukkumaan iltaläähätyksen jälkeen. Se kakoo iltaisin ja oksentaa sitten oikein limaista limaa. Höh.

Laitan muutaman kuvan kotijutuista. Kun ikkunat ja ovi vaihdettiin, meitä neuvottiin suojaamaan kaikki, koska semettipölyä menee kaikkialle. Patjat, Nanan sänky, jalkalamppu, tulostin yms. olivat piilossa kylppärissä. Siellä olivat myös parvekkeen pöytä ja penkki. Minulla oli yhtenä päivänä hieno kylpyhuonetoimisto, kun jouduin tulostamaan juttuja remontin ollessa vielä kesken. Koneeni oli vasemmalla pesukoneen päällä, istui vessanpytyn kannella ja tulostin oli tuossa kaiken keskellä parvekepöydällä. Ihan hyvin sujui. Tila on aivan yliarvostettua.

Olohuoneessa koitin suojata pianon erityisen hyvin. Kukat saivat olla vapaasti, koska kahden viikon suojauksessa ne olisivat varmaan kuolleet. Kuvassa on parvekkeelle kuuluva rottinkikeinutuoli. Olohuone näytti tältä:

 

Kun kaikki siivottiin takaisin, päätin pestä myös kaikki kivet, joita minulla on todella paljon. Eniten on näitä pieniä kiviä. Ei tullut onneksi piipaa-auto hakemaan, kun kääntelin ja kuivattelin kiviannosta toisensa perään parvekkeella auringossa. Nuo suojat ovat orchideoja varten, kun niiden lehden menevät auringossa niin huonoksi.

 

Laitan loppuun vielä Varpulle kuvan käenrieskoista.