Papa on tehnyt Pakkiksella paljon ulkohommia ja perjantaina olimme koko perhe siinä mukana. Mosse makoili auton takatilassa, koska siellä oli pois vietäviä sanoma- ja aikakauslehtiä. Se haluaa aina varmistaa, että se pääsee mukaan, jos joku lähtee! Sitten se huomasi, että aloimme lastata pihajätteitä peräkärryyn, joten se siirtyi vartioimaan peräkärryä.

Tänään oli tosi ihana ilma eilisen matalapaineen jälkeen. Olimme äiti, papa, Mosse ja minä yhdessä Bolidenissä. Nautimme! Mossekin jaksoi iloisena kävellä koko lenkin, vaikka aamulla se ei luonnistunut. Jonkun kerran lenkillä on nimittäin käynyt niin, että Mosse kävelee vain parikymmentä metriä ja sitten palataan kotiin.

Mossella on tullut kaikenlaisia oireita kortisonin aloittamisen jälkeen eli kuluneen 1½ viikon aikana. Ensin sen oikean etujalan tilanne huononi eli Mosse alkoi kannattelemaan sitä ontumisen lisäksi. Sitten alkoi ripuli, jossa oli mukana verta. Juominen ja runsas pissaaminenhan on tavallista kortisonin antamisen yhteydessä eli niitä en laske oireiluun mukaan. Nyt Mossen takapää on heikentynyt. Se muistuttaa paljon Nanan takapäätä viimeisen vuoden aikana. Vasemman takajalan varpaat laahaavat välillä ja näyttää siltä, että koira menisi kumoon puhaltamalla. Menemme lisätutkimuksiin loppuviikolla. Kortisonista soitin isäni kehotuksesta tänään Seinäjoelle Jarmo-lääkärille ja hänen luvallaan kortisonin antaminen lopetettiin kokonaan, vaikka niitä "puolita annos, puolita se taas viikon kuluttua etc." viikkoja olisi ollut jäljellä. Ainoa positiivinen kortisonilääkityksen aikana tullut muutos on se, ettei Mosse läähätä ja kuolaa kuten aiemmin. Nyt karvakaulus on pysynyt lähes kuivana.

Mosse on suloinen, iloinenkin, ruoka maittaa ja samoin seura. Isäni nukkuu nyt alakerrassa sohvalla Mossen seurana, koska Mossen yläkerrassa käynnit pyritään minimoimaan.

Laitan tähän vielä pari omenansyömiskuvaa tältä päivältä. Kyllä omena maistuikin tänään hyvältä, samoin maistuivat kurkunsiivut myöhemmin.