Loma on jo puolessa välissä. Sunnuntaina siskoni perheen lähdettyä vein Minessan kotiinsa ja lähdin vanhempieni ja Mossen kanssa Hämeenlinnaan. Menimme yöksi Cumulukseen, hyväksi todettuun ja tuttuun hotelliin. Hotelli sijaitsee hyvin lähellä entistä kotiamme, jossa asuimme ollessani 6-11 vuotta vanha. Tässä kuvassa kerrostalokotimme näkyy keskellä.

013-normal.jpg

Oikealla on entinen kirjasto. Se oli alunperin ortodoksikirkko. Tällä hetkellä yksi koulu on siinä evakossa.

010-normal.jpg

009-normal.jpg

014-normal.jpg

Nukuimme kahdessa huoneessa, minä nukuin Mossen kanssa koirahuoneessa. Oi että oli taas ihana nukkua sen kanssa ja kuunnella sen rauhallista hengitystä. Yöllä se siirtyi nukkumaan kylppäriin. Siinä sain jalkojani sovitella, kun kävin vessassa... Mossea ei yhtään haitannut, enkä raaskinut pyytää sitä vaihtamaan paikkaa.

043-normal.jpg

Aamulla suihkussa käydessäni laitoin kylppärin oven ohjeen mukaan kiinni, etten olisi saanut aikaan palohälyytystä kuumalla höyryllä. Kun tulin suihkusta, en löytänyt Mossea mistään!! Katsoin sänkyjen altakin, vaikka eihän se sinne olisi kokonaan mahtunut. Ovessa oli varmuusketju eli tajusin, että käytävään se ei ollut päässyt. Vasta, kun huutelin sitä, tuli häntätupsu näkyviin (kuvassa alhaalla oikealla):

027-normal.jpg

Mosse oli mennyt makaamaan verhojen taakse. Se mahtui sinne kokonaan piiloon, koska ne oli ripustettu reilusti irti ikkunasta.

Maanantaina menin Mossen ja isäni kanssa Aistiin, koska Mosse on ontunut ajoittain jo viikkojen ajan. Rimadyl toki on auttanut tilannetta.

035-normal.jpg

Silvia oli oikein tyytyväinen Mosseen. "Mosse antaa erittäin hyvän vaikutelman, hyvän painoinen, turkki hyvässä kunnossa, hyvät lihakset. Ei ontumaa tänään. Mosse on hyvällä tuulella, kävelee ja ravaa helposti. Reagoi hieman tutkittaessa rannetta ja kyynärniveltä, mutta ei selkeitä viitteitä nivelen effuusiosta."

Rtg-tutkimuksissa kävi ilmi, että ranteissa on lieviä muutoksia. Vasemmassa ranteessa on lievää osteofyyttiä dorsaalisesti, oikeassa pieniä merkkejä osteofyytistä. Oikeassa eli operoidussa kyynärnivelessä on kohtuullista nivelrikkoa. Vasemmassa ei ollut sellaisesta selviä viitteitä, mutta siellä havaittiin kyseenalainen linja varislisäkkeessä mediaalisesti. Jatkosuunnitelmaksi sovittiin diagnostinen artroskopia vasempaan kyynärniveleeseen.

036-normal.jpg

Illalla olimme ystäviemme luona kylässä Hämeenlinnassa. Mosse nukkui taasen rauhassa ja hyvin, mutta hotellissa oli hieman kovaäänisiä ihmisvierailijoita.

Tämän kuvan otin Mossesta hotellihuoneessamme, kun Mosse vähän väsyneenä istuskeli sopivasti sinistä seinää vasten. Kuvaa ottaessa ajattelin vain kokonaisuutta, mutta tässä huomaan, että kampaaminen olisi voinut ollut paikallaan.

040-normal.jpg

Jatkuu seuraavassa postauksessa...