Painajainenko?  Ei vaan shihtzujen erkkari eilen sunnuntaina Hankasalmella.

Lähdimme Ilonan kanssa matkaan aamuvarhaisella ja saavuimme kotiin illalla. On aivan erilaista olla mukana leokehän laidalla tai turkkirodun parissa. Kokemus oli erikoinen. Koiria oli kisassa 50 ja kaunein niistä kaikista oli ...rummutusta... Mette! Lämpimät onnittelut!!  Kiertopalkintoja tuli viisi, ruokaa yhteensä parikymmentä kiloa, koiranpeti jne. Palkintoja oli valtavasti.

Tänään on hirmuinen helle. Kosteus 96%, lämpöä varjossa 25 astetta. Yöllä oli kova ukonilma, mutta koska Nana ei niistä välitä, en itsekään siihen juuri kiinnittänyt huomiota. Mosse oli vaellellut ja halunnut yläkertaan vanhempieni luokse. Tänään tein koirille aamulla jäljet. Ne vanhenivat reilun tunnin. Tein ne Bolideniin eri puolille tietä. Molemmilla oli kaksi esinettä. Nana jäljesti toisena ja sillä oli kyllä tosi vaikeaa. Ehkä ilma oli liian kuuma tai sitten se ei vain osannut, koska märkähän kuljettaa jälkeä. Ehkä minä en osannut ohjata sitä oikein. Pari kertaa se eteni jäljellä kolmisen metriä, mutta sitten jälki taas hukkui. Mossekaan ei kulkenut niin kuin yleensä. Se otti vainua paljon ylempää. Kerran se otti vainua jopa puussa olevasta merkkipyykkipojasta! Muuten se haisteli ehkä varpujen korkeudelta. Yleensä se kulkee nenä melkein maassa. Pari kertaa pysähdyin odottamaan, että se tarkistaa kulkuaan, mutta muuten se eteni hyvin.

Toissapäivänä otin nämä kuvat, kun olimme harjoitelleet pihassa esineen ilmaisemista. Mosse taisi nielaista kärpäsen, koska se söi päälle paljon vihreää.

"Miksi tällaista kuvaat, kun Mossellahan ei ole oikein hyvä olla!" kysyy ystävänsä Nana.

Tilanne on rauhoittunut ja Nana on liittynyt "salaatinsyöjiin":

Päivittäiset uintiretket kuuluvat asiaan. Nana käynyt Sannanrannalla ja tänään Mosse ja papa menivät Harrbådaan. Molemmat koirat ovat yhä lääkekuureillaan.

Kiitos teille, jotka helteistä ja väsymyksestä huolimatta jätätte tänne kommentteja!