Meille tuli taas talvi. Koko alkuviikon joutsenet ovat lähteneet suurin joukoin kohti etelää.

 Eilen lunta oli vasta näin vähän, mutta viime yönä saimme sitä tosi paljon lisää.

Mosse kosiskeli lunta leikkikaverikseen.  Saimme pohlata (hahaa, muistan vielä viime talvena Paven ja Manun mammalta oppimani uuden sanan) oikein kunnolla lumessa Bolidenillä. Teimme ihan omanlaisia polkuja sinne, kun oikea polku ei tahtonut löytyä. On se vain jännä, miten lumi muuttaa tutun maaston!

Ja sitten otsikon "uutisiin".

Nanan nenä on ollut outo lauantaista asti. Silloin huomasin, että Nana niiskutti. Vasen sierain oli tukossa. Nana koitti välillä saada karstaa nenästä itse pois "niistämällä". Se ei siis niistä sisäänpäin niin kuin nenäpunkkitartunnassa tapahtuu. Ensin näytti siltä, että kirsun sivussa olisi haava, mutta silloin karstaa olisi vain kirsun päässä. Soitin maanantaina lääkärille ja Nanalle aloitettiin Baytril vet-antibioottikuuri. Annostus on 300 mg kerran päivässä 10 päivän ajan. Lisäksi laitan A-vitamiinitippoja, jotka kosteuttavat ja voitelevat nenää. Olen puhdistanut nenää päivittäin. Nana on ihan huippu potilas! Se istuu kuin kynttilä, kun hoidan sitä. Olen kiertänyt lämpimässä vedessä ja A-vitamiinitipassa kasteltua pumpulia tikkuun ja puhdistanut sillä varovaisesti nenää sisältä. Sieltä tulee veristä karstaa. Jos antibiootti auttaa, on kyse tulehduksesta. Jos tilanne ei parane, käyn näyttämässä Nanaa eläinlääkärillä ensi viikolla. Nana käyttää nenäänsä normaalisti, syö hyvin jne.

Mosse ja Nana haistelivat tänään hajuja lumen alta. Annoin Mossen olla Bolidenissä vapaana osan lenkistä, koska se ei voi nyt olla pihassa makoilemassa. Juttu on niin, että viimetalvinen vaiva, kivespussin ihon rikkoutuminen, on uusinut. Vaiva on tosi ikävä. Mosse ei nuole pipiä sisällä, mutta ulkona makoillessaan se tekee sitä. Tässä tapauksessa kävi juuri niin kuin sanotaan, että hoito voi olla pahempi kuin itse vaiva. Jos Mosse ei olisi alkanut hoitaa palelevia paikkojaan, se saisi yhä olla vapaasti pihalla. Olen ostanut Biotin Forte-rakeita, joita Mosse saa nyt alkaa syödä. Lisäksi se saa öljyä niin sisäisesti kuin ulkoisesti kivespussin pinnalle siveltynä. Harmi juttu, että vaiva uusi! Eläinlääkäri ehdotti Mosselle pihaulkoiluun housuja eli huomenna pitää käydä kirpparilla hommaamassa isot verkkarit tms, josta Mosse voi saada pihahousut.  Mossen ranne on yhä kipeä, joten siihen aloitettiin tänään Cartrophen-pistoskuuri. Cartrophen parantaa synoviaalinesteen  ja nivelruston aineenvaihduntaa. Lisäksi se estää nivelvaurioissa erittyvien, rustoa hajottavien entsyymien toimintaa. Cartrophenilla on myös fibrinolyyttinen ja antikoagulanttivaikutus, mikä edistää nivelen alueen verenkiertoa.  Cartrophen vaikuttaa myös anti-inflammatorisesti. Toivottavasti Mosse saa tästä apua. Ensimäisen piikin se sai eläinlääkärillä ja neljä seuraavaa annnan viikon välein täällä kotona niskaan ihon alle. Mosse oli oikein reipas potilas.