Taas on Mossella vähän takapakkia, mutta toivottavasti tämä on väliaikaista. Tiistaina 3.1. Mosse käveli hieman jäykällä jalalla. Se kuitenkin helpotti, kun seuraava lenkki oli lyhyempi ja se sai illalla Rimadylin. Keskiviikkona Mossen kävely oli ihan moitteetonta. Torstaina, loppiaisena siis, Mosse oli pari kertaa onnahtanut yhdellä kävelyllä, ilmeisesti siinä oli liukasta. Mosse sai varmuuden vuoksi Rimadylin ja koska se seuraavallakin kävelyllä käveli epäpuhtaasti, se sai toisenkin tabletin. Perjantai meni taas hyvin ja luulimme ongelmien olevan taas takanapäin. Toisin kävi. Eilen sunnuntaina klo 15 aikoihin Mosse seisoi ja nojaili vasenta puoltansa isääni vasten, joka seisoi. Yhtäkkiä Mosse ulvahti voimakkaasti kivusta ja alkoi roikottaa oikeaa etujalkaansa. Mitään näkyvää juttua ei tilanteessa tapahtunut, mutta ilmeisesti jalkaan tuli jännite/ kierto, joka aiheutti voimakkaan kivun. Mosse ontui voimakkaasti muutaman kerran ja meni kanssamme paikalleen arkkariin makaamaan. Mosse sai Rimadylin ja lepäili pari tuntia isäni jalkojen juuressa. Tässä vaiheessa luonnollisesti ainakin minä jo kyynelehdin. Ulvahdus ja sen jälkeinen tilanne oli tosi ikävän näköistä. Kun Mosse halusi ulos, se käveli ensin vähän jäykästi, mutta ulkona sitten aluksi ihan ok. Sitten alkoi jäykistely ja lievä, mutta näkyvä ontuminen. Mosse sai lisää Rimadyliä ja lepoa. Tänään aamulla Mosse oli ollut vähän jäykkä, mutta kävely oli sujunut hyvin. Ainoa ikävä oli, että odottaessaan kuistissa vanhempieni pukemista, se oli pitänyt jalkaansa koholla lepuuttaen sitä. Iltapäivällä se oli ihan ok, mutta noustessaan makaamasta se otti pari ensimmäistä askelta jäykästi. Iltakävely meni hyvin.

Kirjoittelin eilen illalla Silvialle Mossen tilanteesta ja tänään puhuin hänen kanssaan puhelimessa. Silvian ohje oli, että annamme nyt pari päivää Rimadyliä 1 tbl aamuin illoin ja mahdollisimman nopeasti laskemme taas annokseen ½ tbl aamuin illoin. Hänen mielestään Mosse on saattanut hieman liukastua, jopa niin vähän, ettei sitä ihminen huomaa. Sen jälkeen menee jonkin aikaa, että se on kipeä. Silvia oli kuitenkin sitä mieltä, että tämä ontuminen on väliaikaista. Toivomme näin!

Täällä on nyt kunnollinen talvi, lunta ja pakkasta. Yhtenä päivänä oli -19 astetta ja näin kaunista!

Yhteen kuvaan oli tullut tällainen sydän, liekö joku valojuttu tai lumihiutale. Tässä tämä nyt kuitenkin on kiitoksena teille jokaiselle, jotka olette  myötäeläneet kanssamme ja kirjoitelleet tänne kivoja kommentteja!