Jee, Nanan paino on noussut kaksi kiloa. Vaikka Nanan ruoassa (Profine) on rasvaa vähemmän kuin ennen, Nana nähtävästi pystyy käyttämään ruoan paremmin hyväkseen. Olen tosi iloinen! Maanantaina ostin Royal Caninin Gastro Intestinal Low Fat- ruokaa. Siinä on rasvaa 7%, proteiinia 22% ja hiilihydraatteja 47,6%. Energiaa siinä on 3690 kcal/kg. Nappulat ovat äärettömän keveitä ja niitä joutuu syöttämään suuria määriä. Katsotaan nyt, jatkanko sillä vai pysynkö sittenkin Profinen ruoassa. Huomasin nimittäin, että Profinen ruoassa on jopa hieman enemmän energiaa, eikä proteiinimääräkään ole paljoa suurempi. Aloitin ruoan vaihtamisen sekoittamalla niitä toisiinsa. Eilen Nana kuitenkin oli illalla levoton ja sen maha kurisi paljon. Voi siis olla, että Profinen ruoka on sille sopivin vaihtoehto. Saapa nähdä. Nana on reipas ja iloinen, se on pääasia.

"Sulle salaisuuden kertoa mä voisin..." Sipisipi, Nana kuiskaa Mosselle.

Isäni laittoi pari vuotta sitten puisen kulkureitin pikkuportilta pihaan. Näin pääsemme mukavasti eteen päin kurasäällä. Koiratkin ovat omaksuneet hienosti tämän siistimmän kulkureitin. Melkein siinä mahtuvat toisensa ohittamaankin.

Mossella on tänään taas hieronta-aika. Koiranhoitoon menevä raha on kuin käyttäisi rahaa itseensä. Kun koiralla on hyvä olla, se antaa hyvää mieltä ja tyydytystä myös itselle.

Maanantaina Kälviällä tapasin yllättäin lähes 10 vuoden tauon jälkeen Rico-koiran. Rico täyttää heinäkuussa 12 vuotta. Yali ja Rico leikkivät yhdessä, kun Yali oli pieni. Toivottavasti Ricolla on vielä hyviä aikoja edessä isäntäväkensä kanssa!