1416797.jpg

Tässä odottelemme Nanan kanssa Tampereella Hakametsässä Sanna-lääkärin luokse pääsemistä. Äiti oli mukanamme, kun en vielä uskaltautunut auton rattiin. Tai rattiin kyllä olisin uskaltanut, mutta se poljinten käyttäminen vähän pelotti tämän operoidun jalan kanssa. ;)

Nanan silmä oli hyvässä kunnossa. Paine oli molemmissa silmissä 7 ja silmät olivat siistit. Lääkitystä jatketaan yhä, mutta kortisonin määrää pyritään vähitellen saamaan pienemmäksi. Vähentäminen aloitetaan niin, että joka toinen päivä Nana saa Prednisolonia 5 mg, joka toinen päivä 10 mg. Lisäksi annetaan Voltaren Ophtha tippa kolmasti vuorokaudessa.

Tällä lääkärikäynnillä silmän sijaan päähuoleksi nousi Nanan painon jatkuva laskeminen. Järkytyin todella, kun Nana punnittiin ja painoa oli taas vain 44,2 kg!! Ei tietoakaan enää niistä vaivalla saaduista lisäkiloista, vaikka Nana on muuten ollut pirteämpi kuin aiemmin. Mitään kasvaimia Sanna ei tuntenut, eikä veri- ja virtsakokeissa näkynyt mitään erikoista. Sydänkin nakutti ihan oikeaan tahtiin. Nyt on ilmeisesti niin, että Nanan elimistö ei jostain syystä käytä hyväkseen ruokaa, jota Nana syö, vaikka ruoan vaihtaminen aluksi nostikin painoa. Ostin Nanalle lääkäriasemalta uutta ruokaa, joka on tarkoitettu erityisesti tällaisiin häiriötiloihin. Viikon päästä paino kontrolloidaan täällä Kokkolassa. Toivottavasti tästä ruoasta saadaan Nanalle apu!!