Kiitos Piialle ja Jarpille hienosta uudenvuodenkortista!


Tänä kuluneena joulunaikana Minessa on ollut luonani todella paljon. Kiva juttu! Nyt hän on lähtenyt kotiin vuotta vaihtamaan.  Lapsena "viimeistä kertaa tänä vuonna"- asiat tuntuivat jänniltä ja hienoilta. Nykyään vuoden vaihtuminen ei juuri säväytä, vaikka sitä paljon juhlitaankin. Itse soisin kaikenlaisen raketti- ja pommijuhlinnan jäävän pois. Nana ei koskaan välittänyt niistä, saattoipa se jopa katsella ilotulitusta parvekkeella kansssani. Mossen tilanne on toinen. Onneksi vielä ei paukkuja ole ollut ja Mosse nukkuu rauhallisesti tässä arkkarissa. Vanhempani ovat kyläilemässä, emmekä halua jättää Mossea tänään yksin. Suunnitelmana on lähteä illalla ajelemaan, jos tilanne sitä vaatii. Sekä papa että minä olemme varautuneet ajoreissuun. Lääkettä emme tänään kokeile, koska kesällä Mossen takapää alkoi niin heittää.







Keskiviikkona ennen joulua kävimme Mossen kanssa Kälviällä lääkärissä koko perheen voimin. Mosse nukutettiin ja hampaat putsattiin. Niissä ei ollut paljon putsaamista, mutta nyt ne ovat priimat. Korvatkin katsottiin. Vasen oli vähän likainen, mutta ei tulehtunut. Oikea oli ihan puhdas. En koskaan putsaa korvia ennen lääkärissä käymistä, jotta lääkäri näkee niiden todellisen kunnon. Pyysin lääkäriä katsomaan Mossen kynnet, koska en saa kannuskynsiä leikattua. Ne ovat niin paksut. Lääkäri leikkasi ne ja totesi muiden kynsien olevankin sopivan mittaiset. Sain myös apua leikkaussuunnan kanssa. Olen leikannut ne vähän turhan pystyyn. Sain lääkäriltä Mosselle uudet kynsileikkurit. Niillä on tosi helppo leikata, koska leikkaamiseen ei tarvitse käyttää turhaa voimaa, vaan ne ovat terävät ja tarpeeksi isot. Muiden koiriemme kynnet olenkin saanut leikattua niillä meidän leikkureillamme.



Mosse alkoi ontua vasenta etujalkaansa torstaina ennen joulua tosi paljon! Se oli kauhistuttavaa. Ontuminen oli samalaista kuin oikean jalan ontuminen silloin ennen leikkausta. Olo oli heti koko perheellä melkoisen ikävä. Siksi en ole tästä tänne kirjoittanutkaan ennen kuin nyt, kun Mosse on ollut kaksi päivää ontumatta! Mosse on syönyt Rimadyliä ja kävelyt on pidetty todellakin vain pisulenkkeinä. (Kuvat ovat kuukauden takaisia.) Toivottavasti pääsimme säikähdyksellä!