Edellisessä kirjoituksessa sanoin, että saapa nähdä, millaista säätä saamme jatkossa. Tiistaina sää oli tällainen:

Saimme sadetta ja rakeita (katso nurmikkoa) kovan ukkosen säestyksellä. Nana nukkui täällä kotona kaikessa rauhassa.  Se ei tällaisesta hätkähdä. Mosse oli taas mennyt Pakkiksella heti ukkosen alettua yläkertaan. Siellä on kuumaa, mutta se haluaa olla lähellä ihmisiä. Keskipäivällä oli helteistä ja Nanalla oli jano. Seuraavasta Nanan kuvasta ymmärrätte, miksi Pakkiksella ei ole autonikkunapesuvedessä pesuainetta.  Nana on aina halunnut juoda näistä pesuvesiämpäreistä, vaikka muutakin vettä on tarjolla.

Mosse täytti 5 ½ vuotta viikko sitten perjantaina. Nanalle tuli täyteen 9½ vuotta eilen! Koirat saivat eilen herkkuluut juhlien kunniaksi. Mosse söi omaansa antaumuksella.

Lähdimme herkkujen jälkeen Nanan kanssa Sannanrannalle uimaan. Ilona, Miisa, Bea ja Danne tulivat myös. Bea ja Danne kahlasivat rantavedessä. Ehkä ne ihmettelivät vedessä näkyviä kaksoisolentojaan.

Nana nautti uimisesta ja vedessä seisoskelemisesta todella paljon.

Jatkoimme nauttimista tänään, kun Nana ja minä menimme iltapäivällä Sannanrannalle. Nana nautiskeli vedestä ja pääsi uimaan vielä uudelleenkin, kun olimme ensin Varpun ja Saken kanssa grillanneet makkaraa. Kiitos! Toisella uintikerralla rantaan tulivat Varpun kanssa myös Sassy- ja Toivo-apsot. Kun Nana ja minä olimme lähdössä kotiin, Ilona tuli koko koiralaumansa kanssa mökille. Siitä olisi pitänyt saada kuva, kun pihassa oli 7 pientä ja yksi iso koira.

Nanalla on takapää nyt muutaman kerran pettänyt. Esimerkiksi, kun se tulee pehmeää reunaa ylös ja sen pitäisi ponnistaa, sen takapää ei jaksa, vaan se pyllähtää istumaan. Se on hieman hämmentyneen näköinen, mutta pääsee sitten uudella yrittämällä taas liikkeelle. Ikävää tämä vanhentuminen, kun siihen niin usein liittyy eneneviä kremppoja. Muutenhan vanha koira on todella ihana!!  Kokeilin illalla Nanan tassujen kääntörefleksejä. Etutassut Nana kääntää heti oikein päin, mutta takatassuissa on viive. Jos lasken hitaasti, niin lasken oikean tassun kohdalla yhteen ja vasemman kohdalla kahteen. Tämä on aika uusi ilmiö, koska olen näitä aina välillä testaillut. Kaikki tassut ovat aiemmin kääntyneet heti oikein päin.