Ensimmäinen Mossen sisaruksista on siirtynyt Sateenkaarisillalle. Mokka-veli kuoli ihan yllättäin. Lämmin osanotto Mokan perheelle!


Hopeinen kuu luo merelle siltaa... Tässä tosin järvelle. Saimme yö toisensa jälkeen nauttia mahtavista kuutamoista. Tämän kuvasin maanantaita (15.8.) vasten yöllä. Kuvitelkaa tähän maisemaan vielä kuikkien huuto muuten hiljaisessa yössä. Kaikkea tällaista tarkoitin, kun kirjoitin, että mökillä nautimme myös öistä. Laitan muutamia kuvia ystävistämme kuikista. Ne ovat upeita lintuja, joita on erityisesti syyskesällä mukava seurata. Ne hakeutuvat yhteen ja myös tanssivat piiritanssia, josta minulla ei kyllä ole kuvaa.Järvellämme asuu myös härkälintuja. Härkälinnun profiili on helppo tunnistaa. Se on hyvin siro, vaikka sen ääni ei olekaan siro eikä sievä. Ensimmäistä kuvaa katsoessani ihmettelin hetken, että miten päin tämä oikein kuuluisi olla. Yläosassa ei ole taivas, vaan järveä. Puut kuvastuvat järveen sen alapuolelle.Koska aloin laittaa kuvia eläimistä, niin laitanpa tämä sorsankin, joka oli tullut nukkumaan rantakivellemme.


Vielä kuuluu heinäsirkan ääni kirkkaana, vielä piippaa rantasipi niin kuin sillä olisi hirmuinen hätä. Ajan kanssa, vanhempana, nämä äänet "katoavat".


Lupailin uusia kuvia Mossesta. Mosse löysi mökiltä tennispallon. Voi että se oli riemuissaan! Ensi se heitteli itse palloa ja kiisi sen perässä. Sitten minä heitin palloa pari kertaa.Jaa-a, tuonne se pallo nyt meni.


Mosse on tainnut lukea Sepon ajatuksia Koiramme-lehdessä. Leo jaksaa innostua hetken aikaa, mutta kohta se jo kyllästyy mm. pallolla leikkimiseen. Tässä sitä maataan pallon vieressä ihan kuin koko palloa ei edes olisi. Ei Mosse enää innostunut leikkimään, vaikka koitin heitellä palloa innokkaasti.


Iltaisin olimme välillä nuotiolla. Mosse tuli aina miellään mukaan, vaikka se ei saa makkaraa siellä. Kaikki leomme ovat tienneet, että nuotiolla saavat ruokaa ihmiset ja koirat saavat sitä sitten muualla. Vain luun Mosse saa joskus nuotion lähellä, mutta nuotion sisärinkiin sillä ei ole asiaa.


Hyvää yötä, kauniita unia! Mosse valvoo, että kaikki menevät nukkumaan.


Tässä Mosse nukkuu tuvan tikkaiden alla. Nana nukkui tässä usein.