Mossen synttärien viettäminen jouduttiin siirtämään, koska olimme eilen niin pitkään reissussa. Lähdin papan ja Mossen kanssa sunnuntaina isänpäivälounaan jälkeen Hämeenlinnaan tuttuun Cumulukseen yöksi. Isänpäivän kunniaksi papa sai turvaliivin ja Mosselle oli varattuna RC:n näytepussi, joka maistui sille oikein hyvin. Pussi herätti Mossen ruokahalun ja sen jälkeen se meni kylppäriin paukuttamaan tassullaan roskakoria saadakseen sen auki! Miten se muistikaan, että olen laittanut sen tyhjät ruokapakkaukset hotellissa aina kylppärin roskiin, koska sen saa suljettua, vaikka hyviä hajujahan kansi ei pidä sisällään. Hyvin nukutun yön jälkeen lähdimme maanantaina aamuvarhain Hyvinkään Hevossairaalaan.

Mossen rauhoittaminen kävi sukkelasti, mutta sen jälkeen asiat hidastuivat. Rauhoituspiikin saatuaan Mosse meni pitkäkseen patjalle, joka sille oli varattu.

Kanyylin laittaminen tuotti hevoseläinlääkäreille paljon vaivaa ja ongelmia, koska he eivät olleet tottuneet näin "pieniin" suoniin. Mosse on kahden vuoden aikana heidän seitsemäs koirapotilaansa. Mossella on nyt paljaat alueet molemmissa takajaloissa ja oikeassa etujalassa. 

Tunnin ahertamisen jälkeen kanyyli oli paikoillaan ja eläinlääkäri Olli Mäkelä tuli laittamaan teknetium99m-aineen. Sen jälkeen kannoimme Mossen patjalla pilttuuseen, jossa odotimme aineen kulkeutumista paikoilleen. Mosse-pieni nukkui koko kaksi tuntia, jotka odotimme tutkimukseen pääsemistä. Olin sen kanssa koko ajan ja minulla täytyi olla säteilyltä suojaava esiliina ja hanskat.

Hevospilttuussa. Paali tuotiin istumapaikaksi. Mosse oli tipassa odotusajan.

Pilttuuseen kantautui hoidettavien hevosten ääntelyä ja kopistelua. Tässä on näkymä pilttuustamme. Yllättäin tapasimme tuttuja Kokkolasta!

Papa ja minä saimme olla auttamassa tutkimuksessa. Mosse sai vähän lisää rauhoitetta, jotta se ei herätessään tippuisi telineeltä. Mossen suonet olivat "pienet", mutta etupää oli sitten taas kovasti "iso".  Kaikesta kuitenkin selvittiin. Henkilökunta oli mukavan ystävällistä. ELT Olli Mäkelän antamassa lausunnossa lukee: "Kuvattu koiran etupää. Oikeassa kyynärnivelessä lisääntynyt aktiviteetti radiuksen yläosassa sisäsivulla. Vasemmassa etujalan ranteessa lisääntynyt reaktio."

Kaiken jälkeen kannoimme nukkuvan Mossen autoon jatkamaan uniaan. Sigitas soitti Aistista, kun olimme Ikaalisen kohdalla ajamassa kohti Kokkolaa. Sigitas ja Silvia olivat saaneet Mossen skintigrafiakuvat ja lausunnon ja miettineet jatkoa. He ehdottivat arthroskopiaa oikeaan kyynärniveleeseen ensi tiistaiksi. Näin sovimme eli jatkoa seuraa... Vasemman ranteen reaktio johtuu jo tiedossa olevasta nivelrikosta eli sitä ei tutkita nyt lisää.

Mosse oli vielä kotiin tullessa niin väsähtänyt, että emme halunneet häiritä sitä juhlinnalla. Sen vuoro oli siis vasta tänään. Vaikka kyllä Mosse vielä tänääkin on aika väsynyt. Onnittelut ja halaukset sinulle rakkaamme!