DSCN3583%20%282%29.jpg

Tänään on kiirastorstai. Jeesus asetti pyhän ehtoollisen lähes 2000 vuotta sitten Jerusalemissa. Me saamme mennä tänään illalla kirkkoon ja olla osa suurta Jumalan perheväkeä, joka osallistuu tänään ehtoolliselle ympäri maailmaa.

Jumalanpalveluksen jälkeen kirkko puetaan mustiin ja alkaa pitkäperjantain odotus. Huomenna ei jumalanpalveluksessa ole urkusäestystä ja kynttilä sammutetaan Jeesuksen kuolemaa muistellessa. Jeesus suostui kuolemaan ristillä meidän ihmisten syntien takia. Jumala on pyhä, eikä syntinen ihminen voi olla Hänen kanssaan. Siksi me tarvitsemme Jeesuksen sovituskuolemaa. Kun uskomme, että Jeesus on kuollut meidän puolestamme, me saamme syntimme anteeksi. Saamme aloittaa puhtaalta pöydältä. Uudelleen, ja uudelleen, päivittäin. Me saamme osaksemme Jumalan armon ja rakkauden.

Pääsiäispäivä on vuoden suurin kirkkopyhä. Se on kristittyjen suurin ja tärkein juhla. Ilman pääsiäistä ei juhlittaisi joulua, eikä mitään muutakaan kristillistä juhlaa. Ilman pääsiäistä ja Jeesuksen ylösnousemusta ei olisi kristinuskoa!

DSCN3586%20%282%29.jpg