Meillä asuu Mysteeri. Sen nimi on Mosse ja se on tämän näköinen:

Mosse on ontunut enemmän ja vähemmän jo puolisen vuotta. Syytä ei ole löytynyt kokeilemalla eikä kuvissa, lääkitykset ja hieronnat eivät ole auttaneet. Lääkärimme kanssa sovimme, että menemme Seinäjoelle näyttämään Mossea Jarmo-lääkärille. Tänään sitten ajelimme isäni ja Mossen kanssa sinne.

Perusteellisen vääntämisen ja kääntämisen jälkeen Mosse rauhoitettiin ja sen etujalat ja selkä kuvattiin, koska palpoimalla ei kipukohtaa voitu paikallistaa, vaikka ontuminen näkyi liikkeessä. Rötgenkuvat eivät osoittaneet Mossesta mitään vikaa. Luusto on kuin nuorella koiralla, vaikka ikää tuli lauantaina 6 ½ vuotta täyteen. Siis oikeasti ainoa löydös oli yksi spondyloosiluutuman alku rintarangassa ja tietysti se pieni nivelrikko vasemmassa ranteessa! Ontumisen syy jäi epäselväksi, mutta selväksi tuli se, että meillä on luustoltaan terve poika.  Yhden luusyöpätapauksen (Yali) jälkeen se on ainainen peikko. Jatkossa Mosse saa liikkua vapaasti ja ontumisen ollessa voimakasta koitetaan palpoimalla saada selville, mikä nivel on kipeä. Sen voi tähystää, kun sama nivel toistuvasti aristaa. Seuraavassa kuvassa on mielestäni ihana tunnelma. Kaksi, jotka tykkäävät tosistaan ja luottavat toisiinsa.

Kotimatka sujui rauhallisesti ja nyt Mosse on pienellä kävelyllä. Laitan tähän loppuun vielä muutaman kuvan samiksista siis Nanasta ja Mossesta. Ne ovat niin hauskasti samallalailla näissä kuvissa.

Nyt me tulisimme sisään.