En taida osata vastata otsikon kysymykseen ihan tyhjentävästi. Meille kuuluu paljon hyvää, mutta myös kysymyksiä.

Nana-tytölläni on jotain vialla, mutta vielä ei tiedetä, mitä se on. Kun olimme kaihikontrollissa Tampereella, Nanalta otettiin mm. rtg-kuvat ja verinäytteitä. Utrassa nähtiin, että maksa oli hieman suurentunut. Verikoevastaukset sain seuraavana päivänä ja ne olivat hyvät lukuun ottamatta AFOS-maksa-arvoa. Muut maksa-arvot olivat ihan normaalit. Arvot kontrolloitiin nyt tammikuussa täällä ja vastaus oli huolestuttava. AFOS, joka oli Tampereella ~900, oli nyt ~1500. Arvon kuuluisi olla alle 100. Muut arvot olivat yhä ok. Nanalle tehtiin eilen ACTH-rasitus ja katsottiin sappihappoarvot. Kävimme siis ensin aamulla paastoverinäytteessä ja Nana sai sen jälkeen ACTH-pistoksen. 1 1/2 tunnin kuluttua kävimme uudelleen verinäytteessä. Sain tänään soittaa tulokset ja kaikki arvot olivat normaaleja! Hieno juttu, koska korkea ACTH-rasitusvastaus olisi ollut merkki Cushingin syndroomasta. Nyt toisaalta on sitten vielä epävarmaa, mistä tämä kohonnut AFOS ja suurentunut maksa kertovat. Ensi viikolla Nanalta otetaan postbrandiaalinen sappihappoarvo eli ensin paastoverinäyte, sitten ruokailu ja 2 tuntia sen jälkeen jälleen verikoe. Kyllähän tämä mietityttää, mutta pääasia on, että Nana on vaikuttaa kuitenkin reippaalta.

Nana, Madde, Bea, Ilona ja minä olimme sunnuntaina kävelyllä Harrbådassa. Oli tosi mukava päästä pitkästä aikaa yhdessä lenkille. :) Pienet olivat vilkkaita ja Nana seurasi koko ajan kannoillani. Tässä saimme sen nameja heittämällä hetkeksi irti minusta kuvaa varten. Kuten huomaatte, se on jo kuitenkin palaamassa omalle paikalleen. ;)

Minessa sai maanantaina sukset ja nyt sitten tehdään päivittäin hiihtoharjoituksia. Nana seurasi touhua vähän hämillään. Minessa sanoi koirille napakasti, että nyt ette voi leikkiä minun kanssani, kun minä opettelen hiihtämään.

Tämän kuvan Mossesta otin tänään. Ilma on harmaa ja on kova tuuli. Huomiseksi on luvattu vielä huonompaa ilmaa. Valitettavasti kuva on kovin tumma. Sitkeä Minessa-hiihtäjä näkyy taustalla äitinsä kanssa.

Mosse lepäilee lumihangessa ja seuraa hiihtotouhuja. Nana ja Mosse ovat olleet aika leikkisiä nyt muutaman päivän aikana. Ne ovat pitäneet leikkihetkiä pihassa. Nana on koittanut välillä innostaa Mossea leikkimään sisälläkin, mutta sehän on meillä kiellettyä.

 Mosse 5v 2kk

 Nana 9v 2kk

Mosse ja Nana olivat kovin kiinnostuneita, kun äiti teki makkarasoppaa. Meillä ei kerjureille yleensä anneta mitään, mutta kannattaahan sitä aina kuitenkin yrittää. :D  Aamujuuston Mosse kyllä saa joka aamu, kun isäni tekee aamuvoileipiä. Sitä ei kuitenkaan voi oikein laskea kerjäämiseksi, kun se on joka aamuinen rituaali. Sen saatuaan Mosse käy aina vielä hetkeksi nukkumaan.

Mosse katselee mielellään ulos arkkarin ikkunasta ja seurailee kaikkea tarkasti. Nyt oli kirjoituspöydän tuoli jäänyt ikkunan eteen. Mosse laittoi etujalat sille ja kurottautui koko pituuteensa. Hyvin se katseleminen sujui näinkin. :)

Pesin Nanan toissapäivänä. Sen turkki on ihan hyvässä kunnossa, mutta ainahan sitä karvaa lähtee... Sen huomaa hyvin Nanan uudessa tummanruskeassa pedissä! ;) Peti on joka päivä käytössä, vaikka pidemmät unet Nana nukkuu vakiopaikallaan parvekkeen oven edessä selällään jalat pystyssä. Tässä kuvassa Nana levähtää eteisessä.