Lunta on tullut paljon ja tulee yhä. Kävimme kuluneella viikolla Aistissa ja hämmästelimme sitä, miten valkoista Hämeenlinnassa ja oikeastaan koko matkalla oli. Puut olivat paksussa kuurassa ja lumessa, koko maisema oli valkoinen. Meillähän on tuullut niin paljon, että samanlaista kokonaan valkoista vaikutelmaa ei oikein ole.

Ajoimme isäni ja Mossen tiistaina Hämeenlinnaan ja keskiviikkona 18.1. oli Mossella aika Silvia-kirurgille ja Petra-fyssarille Aistissa Vantaalla. Mossen kuntoon oltiin siellä tyytyväisiä. Sigitaskin kävi katsomassa Mossea. Silvia kirjoitti näin:

Mosse is walking very well today. Mosse is without Rimadyl since 5 days and walks now 15 minutes/ walk. Orthopedic examination: Today no lameness. The right elbow is medially slightly thickened but no joint effusion. The range of motion normal. The movement is not painful. Plan: Control of Hct and T4. (Hb oli 161 ja PVK muutenkin normaali. T4-vastaus tulee myöhemmin.)

Silvia kertoi, että Mosselle tulee ilmeisesti jäämään tietty arkuus tuohon leikattuun niveleen. Ajan kanssa sinne kehittynee nivelrikkoa (nivelrustohan ei ollut ihan normaali). Pieni harha-askellus, jota ihminen ei edes voi huomata, voi aiheuttaa kolmijalkaisuutta ja ontumista, joka kuitenkin menee ohi. Tarvittaessa Mosselle annetaan Rimadyliä. Silvia oli kuitenkin hyvin iloinen siitä, kuinka Mosse käveli ja ravasi kevyttä ravia. Seuraavaa kontrollia suunniteltiin viikolle 9.

Petra-fyssari kokeili Mossen läpi ja antoi uusia jumppasuosituksia. Tai oikeastaan ne ovat samat kuin ennen, mutta niitä voidaan toteuttaa osaksi vaahtomuovipatjalla, jotta alusta ei ole ihan tasainen. Etujalkojen nostot tehdään tasaisella alustalla. Ulkoillessa voidaan tehdä kahdeksikkoa ja siksakia. Lenkkejä pidennetään 5 minuuttia viikossa, mutta tämä tietysti Mossen voinnin mukaan. Alamäkeä kuljetaan hitaassa käynnissä pää alhaalla n. 10 metriä 1-2 kertaa päivässä. Lisäksi on tarkoitus jatkaa vesiterapiaa. Mosse pääsi Aistissa kävelemään altaaseen nopeudella 3,2 ja se käveli kauniisti 8 minuuttia.

Mossen lenkit ovat olleet 15-18 minuuttia nyt loppuviikolla. Se on kävellyt hyvin ja mielellään. Tänään illalla Pakkiksella se oli yhtäkkiä ihan kolmijalkainen. Se ontui voimakkaasti ja käveli mahdollisimman suoralla jalalla. Kamalan ikävää! Onneksi tästä oli ollut puhetta Silvian kanssa. Hieroimme jalkaa ja jonkin ajan kuluttua Mosse käveli vähän paremmin. Ulkona teimme pienen kävelyn. Se meni hienosti kunnes Mosse kääntyi ja käveli kotiin jäykästi. Huh, huh. Mosse sai Rimadylin ja myöhemmin illalla sen liikkumista vielä seurataan. Toivottavasti huomenna on taas hyvä päivä. Onhan Mossen kokonaistilanne ihan erilainen kuin ennen leikkausta, mutta aina tällainen silti huolestuttaa. Sain pienesti kuvattua Mossea ja lähettelen taas Silvialle postia, koska siellä Mosse liikkui niin kauniisti.