Meille kuuluu tänään hyvää!!  Mosse ja Nana olivat tänään molemmat lääkärissä. Mosse on ontunut jonkin aikaa epämääräisesti ja nyt sen ontuminen paheni kovasti. Ottaen huomioon Yalin tarinan, Unin poismenon ja Exon tilanteen, voitte arvata, mitä pelkäsimme... Nanakin alkoi taas ontua tiistaina illalla, eikä se suostunut oikein varaamaan oikealle etujalalleen. Menimme siis tosi hiljaisina tänään lääkäriin molempien rakkaittemme kanssa! Mosse aristi vain yhtä koputustutkimusta ja oikea etujalka kuvattiin. Löydös oli kuitenkin täysin normaali! Nanan ranne ei taivu kunnolla ja on tosi kipeä. Sekin kuvattiin ja sieltä löytyi pieniä muutoksia. Muutokset ovat kuitenkin niin pieniä, että ne voivat kuulua ikäänkin. Molemmat ovat siis nyt 10 päivän Rimadyl-kuurilla ja lenkityskiellossa. Nanan kohdalla vaiva ja lääkitys tarkoittavat myös sitä, että Jyväskylän näyttely peruuntuu. Olin ilmoittanut Nanan ensimmäistä kertaa veteraaniluokkaan. Nähtävästi jää, tulemmeko vielä joskus kehässä pyörähtämään. :) Menemme kahden viikon kuluttua kontrolliin. Molemmat käyttäytyivät tosi kauniisti ja ne saatiin hyvin kuvattua ilman mitään rauhoitusta. :) Kivi on vierähtänyt sydämiltämme... ainakin toistaiseksi!

Seuraavissa kuvissa Mosse ja Nana syövät tiistaiherkkuja Pakkiksella. Olimme Nanan kanssa pitkästä aikaa tyttöporukassa metsässä Mandyn ja Hannan kanssa. Kävelimme "Nanan lenkin" kuunvalossa, vaikka kello ei edes ollut kovin paljon. Nyt tulee pimeä niin varhain. Menimme Nanan kanssa kävelyn jälkeen vielä hetkeksi Pakkikselle Mossea tapaamaan.

2058284.jpg

Hmm... mun herkku loppui jo... tuumaa Mosse. Tässä on tapahtunut niin suuri muutos alkuaikoihin nähden. Silloin Nana kerkisi syödä molempien herkut yhdessä hujauksessa. Nyt Mosse on tullut tosi nopeaksi ja Nana herkuttelee hitaammin.

2058286.jpg

Mosse: "Voisinko saada toisen herkun?"

2058292.jpg

"Vai onko tuolla pöydällä jotain hyvää?" Pöydällä olevia ruokia saatetaan haistella vähän kauempaa, mutta kumpikaan ei nappaa mitään pöydästä.

2058361.jpg

Minessa oli keskiviikkona Pakkiksella hoitamassa koiria ja leikkimässä. Nyt hän on vihdoin keksinyt omaa mieltään miellyttävät nimet koirillemme. Mosse on "Iso Nana" ja Nana on "Pieni Nana". :D Näissä kuvissa hän hoitaa Isoa Nanaa. Minessalla ei ollut luonamme sisätossuja ja siksi hänellä on kumisaappaat jalassa. Keittiön lattialla on aina märkää, kun koirien juomakupit ovat siellä. Nämä saappaat Minessa on perinyt Joelilta ja ne ovat yhdet hänen mieluisimmista jalkineistaan.

2058298.jpg

2058300.jpg

Minessa löysi harjat ja harjasi Isoa Nanaa ja katsomaan tullutta Pientä Nanaakin hiukan. Kynnetkin hän tarjoutui leikkaamaan, mutta se päätettiin jättää aikuisten tehtäväksi. :)

2058307.jpg

2058314.jpg

Kun Minessa oli syönyt ja sai nousta pöydästä, hän meni kuistiin. Kävin katsomassa, mitä hän puuhasi ja minua kohtasi liikuttava näky. Mosse oli mennyt nukkumaan alimpaan porrasväliin (ei siis niinkuin kuvassa) ja Minessa istui ylemmällä portaalla ja vahti sitä. Hän katsoi minua ja sanoi: "Iso Nana itkee." Tämän hän toisti vielä myöhemminkin, kun olimme pihalla ja hän halaili Mossea. Nanalle hän sanoi: "Itkeekö Pikku Nana?" Jotenkin kyllä kouraisi sydäntä nämä Minessan puheet. Hän tiesi, että koirilla on kipeät jalat ja että ne ovat menossa lääkäriin niiden vuoksi. Jotenkin hän oli yhdistänyt kivun ja itkun omassa mielessään. Kovasti hän molempia sitten halaili ja helli.

2058320.jpg

Leoista sanotaan, että ne sopivat hyvin lapsiperheisiin, koska ne ovat sekä lempeitä että hyvähermoisia. Tämä tuli taas eilen todistettua, kun Mosse ja Nana makasivat aivan tyytyväisinä Minessan puupellen palojen keskellä. Asiaan kuuluu se, että pelle tipahti ja "hajosi" Minessalta ihan Mossen viereen, mutta eipä Mosse edes päätään nostanut.

2058354.jpg

2058359.jpg

"Katsokaas, miten pitkä kieli minulla on, kun haukottelen!" ;) Kuvassa isäni ja Mosse-poikamme. Taisi se kieli olla vielä paljon pitempikin, mutta kuvaaja oli vähän hidas.

2058363.jpg

"Oikeesti, onko tuo nyt hienoa, kun laitetaan kuvia toisen kielestä? Mamma, mieti vähän tarkemmin!" ehdottelee Nana-tyttöni.

2058373.jpg