Mosse oli tiistaina eli toissapäivänä toisen kerran hieronnassa. Nana oli mukana seuraneitinä. Ensimmäiseksi Tuija sai suukon ja sitten Mosse rentoutui lattialle. Paikat aukesivat nyt paremmin ja toistaiseksi hierontakerrat jäävät tähän. Mossella on nyt kolmet pihahousut käytössä ja ne toimivat oikein hyvin. On hienoa, että se voi nauttia pihassa olemisesta ilman vaaraa kivespussin ihon paleltumisesta. Eilen Mosse sai viimeisen Cartrophen-pistoksen.

Olin Nanan kanssa eilen lääkärissä Kälviällä. Nanan nenästä otettiin röntgenkuvat. Se piti rauhoittaa kevyesti, koska kuvauksessa täytyi pitää rtg-levyä suussa. Kotona Nana suostuu mihin toimenpiteeseen vaan, mutta lääkärissä se jännittää. Jännittäminen on luonnollisesti lisääntynyt aistien heiketessä. Rtg-kuvat näyttivät, että kudoskatoa on jo. Luuta ei ole kuitenkaan tuhoutunut. Nenään ei voi nähdä kuin 10 cm matkan ilman skooppia. Halusin kuitenkin, että sinne katsotaan ja tämä näkymä oli siisti. Nenä erittää päivittäin. Antibioottikuuri ei auttanut (aluksi näytti siltä, että ehkä auttaisi) eli sitä ei nyt uusita. Hoidan nenää A-vitamiinitipoilla ja poistan muodostuneen karstan varovaisesti kahdesti päivässä. Oireiden syynä lienee kasvain. Vaikka se nähtäisiin skoopilla, sitä ei kuitenkaan leikattaisi. Skopia (ei ole meidän omalla lääkärillä mahdollista) kai vaatisi syvänukutuksen eli en halua lähteä siihen, kun hoitoa ei kuitenkaan ole. Jos kyseessä on kasvain, erite muuttuu loppuvaiheessa vereksi, ja silloin on tullut aika... Toivon, että tämä kehitys olisi tosi hidasta ja haluan elää rakkaan Nanani  kanssa päivän kerrallaan nauttien yhdessäolostamme niin kauan kuin meille päiviä annetaan!

Nanan takapää on ollut nyt taas heikompi. Se käy lenkillä metsässä päivittäin, lähtee aina mukaan innokkaasti, mutta liukkaalla alustalla sillä on vaikeuksia. Samoin äkillinen sivuliike ei onnistu, vaan jalat antavat periksi, varsinkin oikea takajalka. Nanalle aloitettiin Trocoxil-kipulääkitys. Ensimmäisen annoksen (105 mg) Nana sai tänään ja seuraavan se saa kahden viikon kuluttua. Sen jälkeen annos annetaan kuukauden välein. Tästä lääkkeestä ovat monet koirat saaneet hyvän avun ja toivon samaa Nanalle. Tämä lääke pitää muistaa aina antaa ruoan yhteydessä. Nanan paino oli 50 kg eli se on suunnilleen ennallaan.

Tänään olimme illalla Ilonan ja koirien luona. Danne tosin oli kyläilemässä Oulussa. Tässä Nana, Mette ja Miisa ovat Ilonan pihassa. Nanaa odotti kaunis kukkalaite (valitettavasti kuva ei tuo sille oikeutta) ja pakkaus Nanalle mieluisia isoja rouhetikkuja. Kiitos!!

Mupsukkamme Mosse ja Nana.