Nyt on kyllä mieli maassa...Oltiin Nanan kanssa äsken silmäkontrollissa. Odotushuoneessa kiinnitin huomiota siihen, että Nanan silmä oli kovin punainen ja mainitsinkin siitä sitten lääkärille. Lääkäri oli samaa mieltä ja hän oli helpottunut, kun silmänpaine oli hyvä. Leikatussa silmässä 5, toisessa 7. Nanalle laitettiin laajentavat tipat silmänpohjantutkimusta varten. Pupilli ei laajentunut kunnolla ja Nana piti vilkkuluomea edessä. Silmä oli ärtyneen punainen. Nanalla on värikalvontulehdus eli iriitti. Taina soitti Sannalle ja saimme uudet lääkintäohjeet. Trusopt-tippaa laitetaan jatkossa vain kahdesti vuorokaudessa. Oftan Dexa-Chlora jätetään pois ja aloitetaan taas Pred Forte-tipat. Aluksi 4 kertaa vuorokaudessa ja kun tulehdus rauhoittuu, tiputetaan määrä kolmeen. Näin jatketaan viisi päivää ja sitten vielä kahdella tipalla niin kauan, että on kuukausi kulunut. Viimeistään sitten mennään kontrolliin.

Olin niin pettynyt tästä uudesta ja kaiken lisäksi vaikealääkintäisestä (tipat on toki helppo laittaa, mutta lääkintä niin, että vaiva oikeasti paranee on vaikeaa) tulehduksesta, että unohdin kysyä silmänpohjan tilanteesta. Varmaan se oli ihan hyvä, koska Taina ei siitä erikseen maininnut. Kysyin, olisinko voinut estää tämän tulehduksen, mutta kuulemma en. Tämä tulehdus on ns. sisäsyntyinen. Tässä taas huomataan, että vaikka kuinka paljon toista rakastaa ja hoitaa parhaansa mukaan, niin kaikki ei silti aina mene hyvin. :(

Laitan tähän lisäksi pari kuvaa, jotka nappasin Nanasta eilen. Eilen silmä ei ainakaan vielä ollut kovasti kipeä, koska vauhtia piisasi kotipihalla.

928729.jpg

Nana ja sädekehä. :)

928731.jpg

Kaunis tyttöseni.

928733.jpg

Kyllähän nämä harmit leikkauksen jälkeen laittavat miettimään, oliko leikkaus oikea ratkaisu. Nanasta kuitenkin huomaa, että hän näkee. Ja juuri näkökyvyn halusin hänelle mahdollistaa. Nämä vaivat kuitenkin osoittavat sen, että koskaan ei voi ennalta tietää, kenen leikkaus ja paraneminen sujuvat hyvin, kenen eivät. Tämän vuoksi on tärkeää, että jokainen tekee itse päätöksen siitä, viekö koiransa leikattavaksi vai ei. Meille tämä leikkaus oli näistä monista ikävistä harmeista huolimatta oikea ratkaisu.