003-normal.jpg

Loppiainen- pakanoiden joulu. Ensimmäinen kerta, kun pakanat kumarsivat Messiaalle, juutalaisten kuninkaalle. Vapahtajalle, joka syntyi juutalaisesta äidistä, ja joka kuitenkin oli tarkoitettu meille kaikille.

"Katso, tähti, jonka he olivat itäisillä mailla nähneet, kulki heidän (itämaan tietäjät) edellään, kunnes se tuli sen paikan päälle, jossa lapsi (Jeesus) oli, ja pysähtyi siihen. Nähdessään tähden he ihastuivat ylen suuresti. Niin he menivät huoneeseen ja näkivät lapsen ynnä Marian, hänen äitinsä. Ja he lankesivat maahan ja kumarsivat häntä, avasivat aarteensa ja antoivat hänelle lahjoja; kultaa ja suitsuketta ja mirhaa." Matteuksen evankeliumi 2: 9-11

Yksi asia minua aina ihmetyttää ja surettaa, kun luen tätä kertomusta. Jakeissa 5- 6 kerrotaan, että kirjanoppineet osasivat neuvoa kuningas Herodeksen luokse juutalaisten kuningasta etsimään tulleet itämaan tietäjät Betlehemiin, koska profeetta Miika sanoo: "Sinä Betlehem, sinä Juudan seutu, et suinkaan ole vähäisin Juudan ruhtinasten joukossa, sillä sinusta on lähtevä hallitsija, joka kaitsee minun kansaani Israelia". He tiesivät, eikä kukaan heistä kuitenkaan lähtenyt itämaan tietäjien mukaan kumartamaan tätä lasta! Lähdenkö minä, lähdetkö sinä? Se on elämämme tärkein kysymys.

037-normal.jpg

Kolmen kuninkaan marssi: