Tänään on ollut valtavan sateinen päivä. Sadetta toki tarvitaankin paljon kuuman kesän jälkeen, ihan pohjavedenkin takia. Koirat pääsivät aamulla metsään, mutta teimme Nanan kanssa iltalenkin tässä puistossa. Sitten menimme käymään kioskilla, jossa Nana käy aina mielellään. Se saa siellä ihania rapsutuksia ja helliä sanoja. Tänään se sai myös kinkkuviipaleita, nam! Nana nukkuu mielellään parvekkeella, vaikka olisi rankkakin sade. Kaiteen suojan olen laittanut sen vuoksi, että Nana kolistelee nukkuessaan kaidetta. Suojan kanssa siitä ei tule ääntä.

Viikonloppuna oli kiva ilma. Lauantaina olin veso-koulutuksessa, mutta sen jälkeen äiti, Nana ja minä menimme Nanan metsään kävelylle. Metsän syyshajuja on mukava haistella. On kiva, että Nana jaksaa käydä päivittäin metsässä, yleensä kaksi kertaa päivässä.

Sunnuntaina tein jäljet Nanalle ja Mosselle Bolideniin, "Vilman parkkipaikan" molemmille puolille metsään. Koska Minessa tuli jäljen tekemisen ja ajamisen välillä minulle hoitoon, hän tuli ajoreissulle mukaan. Reippaasti hän käveli risukossa takanani ja antoi koirille ajorauhan. Ensimmäinen kulma meni molemmilla hienosti, mutta sitten olin ilmeisesti tehnyt kulmat niin, että hajut sekottuivat. Tämähän on minullekin koko ajan opettelua. Jäljen jälkeen kolmikko oli väsynyt ja lepäsi auton takatilassa. Minessa piti Nanaa tyynynä ja Mosse istuskeli tapansa mukaan. Mosse syö yhä kipulääkettä, mutta on muuten oma itsensä. Kuva ei ole erityisen onnistunut, mutta muisto on mukava.

Minessa jäi yökylään, joten hän oli mukana myös Nanan ja minun iltametsässä. Löysimme paljon mustikoita ja puolukoita. Minessa söi niitä innokkaasti. Reissulla kameraani tallentui tämä kuva Nanasta. Se on aika jännä, koska Nanan kasvot ovat melko tarkat, mutta muuten kuva onkin kovin epätarkka.

Torstaina Nana menee Taina-lääkärille vuosittaiseen silmäkontrolliin. Näytän samalla Nanan vasemman silmän alaluomen reunasta tänään löytämäni pari näppyä. Toivottavasti ne eivät haittaa niin, että ne pitäisi poistaa. Tai että poistaminen olisi ainakin helppoa.