Nana voi hyvin.  Kuoppaan putoaminen ei onneksi jättänyt sille mitään uusia vaivoja! Kävimme perjantaina uimassa uudessa paikassa, Elban vasemmalla puolella. Ei Nana oikein syty näihin uusiin rantoihin. Mieluisin taitaa olla se Sannanrannan tuttu ranta, jonne on ihanaa juosta jo portilta. Siellä Nana kävi viilentymässä niin lauantaina kuin sunnuntainakin. Uudella rannalla, jota kokeilimme, oli kuitenkin yksi Nanalle tosi mieluinen juttu. Juuri kun se oli menossa veteen, se kääntyikin ympäri ja rynnisti rannalla olevaan pusikkoon. Sieltä se toi ison hauenpään! Yöks! Kiltisti se onneksi luopui saaliistaan.

Näetkö kuvassa olevan Nanan askeleen kohokuvana vai painaumana? Kuvan otin uudella rannalla.

Eilen sunnuntaina tein koirille jäljen aamulla eli pääsimme ajamaan sen ennen jumalanpalvelusta. Äiti tuli seuraamaan, kun koirat työskentelivät. Tein jäljet Monan tien ja Nanan metsän väliin. Heh, näistä nimityksistä ei kyllä kukaan muu ymmärrä kuin minä, mutta ei se haittaa. Molemmille laitoin kaksi esinettä. Toinen oli villasukkani, toinen rasva-/ hammastahnaputkilo. Lopussa Nanalla oli tunika ja Mossella...niin, Mossella oli bh:ni, koska unohdin loppuvaatteen autoon. Nuo sain riisuttua ilman, että kukaan tuli pidättämään minua.  Mossella oli pidempi jälki ja se teki sen hyvin. Yksi pieni metsätie oli matkalla, mutta se ei ollut häiritsevä. Pari kertaa se hukkasi jäljen ja löysi sen uudelleen, kun vain seisoin ja katselin taivasta. Nanakin ajoi jäljen hyvin, kun se vain sai siitä kiinni. Sille olin tehnyt vähän lyhyemmän jäljen. Tein sellaisen virheen, että väliesineiden kohdalla ei ollut palkkalaatikkoa, vaan palkka oli esineen alla. Näin koirat ehtivät osaksi jo syödä palkat ennen kuin tulin paikalle. Laitan siis palkat jatkossa laatikkoon, eikö niin? Koirat eivät vielä ilmaise esineitä istumalla tms, vaan olemme vasta harjoitelleet sitä, että jäljellä oleviin esineisiin reagoidaan ja niistä tulee herkkuja.

Eilen Nana pääsi illalla kylpyyn. Kylvyn jälkeen se meni taas tapansa mukaan pyyhkeen päälle ja nukkui kaksi tuntia yhteen menoon. Tänään aamupäivällä harjasin Nanaa kauan ja perusteellisesti. Hoidin myös molempien koirien kynnet. Nanalle ja Mossella on ollut tänään aktiviteeteista lepopäivä.