Huomenna on loppiainen, jota on kutsuttu myös nimellä pakanain joulu. Tietäjät olivat ensimmäiset pakanat, siis ei-juutalaiset, jotka tulivat kumartamaan Jeesusta. Kuva on vuodentakaisesta joulukuvaelmasta Pakkikselta. Olen tosin rajannut kuvaa aika rankasti. Pääasia siinä kuitenkin näkyy; Jeesus-lapsi ja tietäjiä kameleineen.  Lahjat taitavat olla jo "Marian" sylissä.

Lunta on riittävästi ja pakkasta samoin. Tänään aamulla 28 astetta, nyt alle 20 astetta eli pakkasta saisi olla kyllä vähemmän. Mosse-pojan tassut palelevat aina alkukävelystä. Se on kuulemma yliliikuttavan näköinen orava-asennossaan. Muutaman kymmenen metrin jälkeeen asia korjaantuu eli kävelyjä ei tarvitse silti jättää. Tässä kuvassa lennetään Pakkiksen pihassa kohti Nanaa. Nanan oli ollut tänään iltakävelyllä tosi iloinen ja reipas. Toivottavasti pääsen itsekin kävelyille pian mukaan. Onneksi isäni on ahkera ulkoiluttaja ja aamupäivisin äitikin on usein mukana.

Mosse on ottanut omakseen Pakkiksella rappusten alustan. Sinne se vetäytyy rauhassa nukkumaan oikein väsyneenä. Jotenkin nämä pakkaset ovat väsyttäneet koiriakin. Tosin on paljon mukavampaa, että talvella on pakkasta kuin loskaa!

Nana herkutteee possunkorvalla. Koirat saavat ylimääräistä ruokaa pakkasella, koska muuten paino tippuu turhaan. Molemmat osaavat säännöstellä ruokaansa, joten liikaruokinnasta ei ole pelkoa.

Oi, miten ihanaa onkaan mennä omaan petiin nukkumaan! Eilen pidimme ihanan torkkuhetken tässä yhdessä Nanan kanssa. Nana voi hyvin. Nenä ei eritä yhtä paljon nyt. Otamme päivän kerrallaan ja nautimme. On ihana huomata, miten moni teistä elää mukana Nanan asioissa. Kiitos!!