Ilmat ovat vaihtelevia, mutta niin myös mielialat. Eilen oli vielä pakkasta 25 astetta, tänään armoton lumimyräkkä ja pakkasasteita vain 7. Eilen oli ihanaa päivällä mussutella ja helliä Mosse-poikaa, illalla tuli aivan järkyttävän ikävä Nanaa.  Yöllä näin unta Nanasta, teimme luopumistyötä. Ajelimme viimeisen kerran Pandalla. Moni asia oli todellista, vaikka mukaan mahtui tietysti myös ihan outoja elementtejä. Aamulla oli vaikeaa nousta ja aloittaa uusi päivä, kun olisi vain itkettänyt. 

Mosse on ollut aina suloinen, mutta nyt se yhtäkkiä kellii kanssani lattialla yms. Sitä se ei ennen Nanan kuolemaa, eikä edes heti sen jälkeenkään tehnyt. Tämä suhde on kasvanut vähitellen. Eilen, kun makoilimme yhdessä, äiti halusi hakea kameran ja hän otti muutamia kuvia.

Makasin aluksi vähän matkan päässä. Kuvasta näkyy, että kävi kuten nykyään käy. Ensin Mosse kurottaa tassulla, ja kun ei kunnolla yletä, niin ryömii lähemmäksi voidakseen ottaa tassulla kunnolla kiinni.

Kyllä pitää päästä vielä lähemmäksi. Täytyy ylettyä nuolemaan, tietysti. En muista, milloin olisin käyttänyt kuorintavoiteita kasvoihin.  Ei ole mitään tarvetta. 

Tässä vaiheessa Mosse nousi ylös ja heittäytyi kainalooni toiselle kyljelleen! Poski poskea vasten, näin on hyvä levähtää. 

Lopuksi vielä kasvojenpesuhetki. Hellyyttä voi osoittaa niin monella tavalla.

Katselin illalla nämä kuvat ja yhtäkkiä tuli suuri suru siitä, että Nana ei enää ole täällä luonani rakastettavanani. Ilo ja suru ovat niin lähellä toisiaan.

Tänään on ystäväni kotona suuri suru. Mantu on tullut matkansa päähän. Lämmin halaus ja osanotto sinulle Päivi!  

 

Leot-lehdessä oli kirjoitus luusyövästä. Minua pyydettiin kirjoittamaan siihen lisäksi pieni juttu Yalin luusyövästä. Lupauduin, koska Yalin luusyöpä oli aikoinaan ihan julkinen asia, eikä siitä puhuminen ollut aiheuttanut kielteisiä reaktioita. Nyt lehtijuttu valitettavasti loukkasi paria ihmistä, koska jutussa oli Yalin koko nimi. Asia on hoidettu, mutta se jätti minulle ikävän olon. Näin herkkää elämä on. Hyvää mieltä, pahaa mieltä, jakamista ja ilman jäämistä...

Voimia viikkoosi lukija. Ilahdun, jos jätät viestin käynnistäsi.