Ehkä kaikki hehkutus siitä, että joku voi hyvin, kannattaisi jättää kokonaan pois. No, Nanan kohdalla ei toki ole ilmeisesti mitään isoa ongelmaa. Massu oli löysällä kaksi päivää ja korvat ovat vielä pipit. Soitin eläinlääkärillemme tänään ja kyselin asioista. Kuumeenkin mittaisin aamulla, mutta sitä ei ollut. Korvalääkitystä jatketaan ensi viikkoon ja sitten katsotaan tilanne. Jos korvat eivät parane, vaihdetaan lääkettä. Massuvaiva voi johtua kuumuudesta, kesästä. Tänään iltakävelyllä olikin jo normaali kaki ja olin iloinen siitä. Uimassa Nana onneksi saa käydä korvavaivasta huolimatta (kuivaan toki korvat), koska se on sen hyvinvoinnille tärkeä asia viilennyksen vuoksi. Nana on ollutkin taas kolmena päivänä uimassa Sannanrannalla.

Mosse oli isäni kanssa päivällä kävelyllä ja se oli pari kertaa kompuroinut. Askel vaikutti pihassakin vähän arastelevalta. Kokeilin tassut ilman reaktiota. Kun käänsin ranteita, Mosse reagoi vahvasti ulisemalla molemmilla puolilla.  Aloitimme Rimadyl-kuurin. Toivottavasti siitä on apua! Mossen jalat (nivelrikkoa ranteissa) ovat olleet oireettomina kauan ja olemme siitä kyllä iloinneet. Mosse barffaa ja syö lisäksi C-vitamiinia ja nivelvalmisteita. Nyt on sitten edessä lenkkilepo ja mennään vain pienille pisukävelyille.

"Tässä minä makaan ja syön. Kurjaa, kun ranteita särkee."

Olemme nyt kesällä käyneet kävelyllä etupäässä Bolidenissä. Näissä kuvissa Nana odottaa tarkkana vanhempiani ja Mossea, jotka ovat juuri ajaneet paikalle.

Paluumatkalla Nana meni yhtäkkiä metsään. Se kulki nenä maassa selvästi jotain etsien. Löysihän se lopulta etsimänsä, joka saattaa olla syy myös masupipiin, vaikken nähnyt sen kuin haistelevan löytöään. Maassa oli kuollut orava (poikanen?), joka oli kyllä pahan näköinen. Onneksi Nana jätti sen heti käskystä. Tätä löytöäkin ajatellen olisi hyvä, että jäljellä palkka tulee aina ihmiseltä. Eli sitä, mitä maasta löytää, ei saa laittaa suuhun ennen kuin siihen saa luvan.

Papalla on aina mukana vettä ja namuja koirille. Mosse-poika virkistäytyy.

Miten niin Nanalla on pitkä kieli?  

Jalkapallotapahtuma Kokkola Cup on alkanut. Kaupunki on täyttynyt innokkaista tytöistä ja pojista, jotka kulkevat hyväntuulisina valmentajiensa kanssa. Koska asun lähellä yhtä majoituskoulua, saan kuunnella iloisia ääniä, kun joukkueet treenaavat ja pitävät hauskaa.