Jatkoa Silvian kirjoituksesta: "Mossen on käveltävä hihnassa takapihallakin. Lyhyet ja hitaat kävelyt 6-8 kertaa päivässä. Ensimmäiset 3-4 päivää (lisäys: siis sen jälkeen, kun Mosse "suostuu" liikkumaan, voi kestää 2-5 päivää, jopa viikon) tulisi kävellä 4-5 kertaa viisi minuuttia kerrallaan. Jos oikea eturaaja menee parempaan suuntaan, niin voi kävellä 8 kertaa päivässä viisi minuuttia kerrallaan. 10-14 päivän kuluttua saa kävellä 6-8 kertaa päivässä kymmenen minuuttia kerrallaan. Kahden päivän ja kahden viikon kuluttua haluaisin kuulla, miten Mosse voi. Kolmen viikon kuluttua haluaisin nähdä Mossen kontrollikäynnillä, että voisin arvioida tilanteen. Jos mahdollista, niin yhdistäkää käynti fysioterapiaan, jotta aloitettaisiin aikainen fysioterapia tukemaan jalan toipumista ja pitämään kyynärniveleen liikelaajuus.

Pienet haavat (3-4 mm) ovat kyynärnivelen sisäpuolella. Teidän tulisi tarkkailla haavoja useita kertoja päivässä ensimmäisen viikon ajan. Haavojen ei pitäisi olla punaisia tai turvonneita. Jos mitään ongelmaa ilmaantuu, niin soittakaa minulle! Haavan laastari voidaan poistaa muutaman päivän kuluttua tai aikaisemminkin, josta ei ole haittaa. Voitte viilentää kyynärtä sisäpuolelta kävelyiden jälkeen viileällä pakkauksella, jääkaappikylmä 4-5 kertaa päivässä kävelyiden jälkeen. Tämä voidaan lopettaa 10 päivän kuluttua.

Kotona Mosse saa syödä. Antakaa ruoka kahteen osaan jaettuna kahden tunnin välein (tänään). Takaraajan side poistetaan kotona."

Sitten on selitykset kipulääkkeistä ja niiden vaikutuksista ja haittavaikutuksista.

"Älkää epäröikö ottaa yhteyttä, jos mitään ongelmaa ilmenee.

Kaikkea hyvää Mosselle!"

Soitin tänään Aistiin ja kerroin kuulumiset hoitajalle, koska Silvia oli leikkauksessa. Hoitaja oli todella hämmästynyt leikkauksen nopeasta vaikutuksesta. Niin olemme mekin. Mosse on nyt kävellyt ontumatta ensimmäisen kerran kuukausiin!! Jos Mosse seisoo pitempään (vaikka siis sekin on vähäinen aika), se varoo oikeaa jalkaa, mutta ulkona se tosiaan kävelee hitaasti hienosti. Takapakkia voi tulla, mutta olemme kiitollisia tämän hetkisestä tilanteesta!! Mosse saa kipulääkitystä aamuin illoin, lisäksi on antibiootti ja lääkeshampoo (oikean takatassun anturoiden välit ovat yhä tulehtuneet). Tassun takia Mossella on kaulus. Korva oli ok, vähän punainen, mutta ei vaadi enää hoitoa.

Kiitos teille ihanille tsempittäjille, jotka olette jättäneet tänne blogiin tervehdyksiä!