024-normal.jpg

Tänään, lähes minuutilleen kolme viikkoa Mossen kuoleman jälkeen, haimme Mossen tuhkauurnan eläinlääkäriltämme. Kolme viikkoa sitten klo 17.15 sammui suuri leijonasydän. Sellainen sydän, jonka elämäntyö jatkuu, vaikka se on lakannut sykkimästä. Se työ jatkuu muistojen ja kiitollisuuden, surun ja kaipauksenkin kautta. Rakkaus ei häviä.

Tänään klo 16.50 istuimme eläinlääkärimme luona ja juttelimme vielä Mossesta. Saimme uurnan ja saimme karua kieltä kertovat röntgenkuvat. Minähän en ollut nähnyt kuvia aiemmin. Kuvat olivat valmiina valotaululla (valo sammutettuna), jos vielä haluaisimme niitä katsoa. Kiitos Pentti Tapio kaikesta näiden kuluneiden vuosien aikana. Kuten isäni sanoi, olet eläinlääkäri Jumalan armosta.

032-normal.jpg

Nanan kuoleman jälkeen sain paljon lohtua Hanna Ekolan kirjasta "Sano suruasi rakkaudeksi". Nanan kuollessa puhkesivat Pakkiksen pihan ruusut kukkaan. Kirjassa olikin juuri Nanalle sopiva runo näiden ruusujen kuvasivulla. Nyt selailin kirjaa ja huomasin, että Mossen kukkien eli Mossen kuoleman aikaan puhjenneiden sinivuokkojen kuvasivulla, oli Mosselle sopiva teksti.

"Yhteisistä hetkistä on tullut sydämeeni timantteja, joista muistot kimaltelevat valoa ympärilleen."

Kiitos rakas Mosse, rakas Mosse-kulta!

010-normal.jpg

Olen hoitanut arkisia asioita kuntoon. Ilmoitin heti Mossen kuoleman jälkeen tiedot Kennelliiton jalostustietojärjestelmään ja olen saanut tehtyä sen myös Leonettiin (kuolemansyytilastot). Olen yrittänyt muuttaa tämän blogin sivupalkkitietoja koiristamme, mutta en saa niitä muutettua, enkä saa vastausta laittamaani apupyyntöihin. Olen siivonnut auton. Se oli rankka juttu, ja itkien sen teinkin, kun nyt sinne ei enää tule lisää Mossen karvoja, eikä tassuista hiekkaa. Otin talteen viimeiset hiekat ja karvat Mossen autosuojasta, koska Mossen tuhkauurnahan jää luonnollisesti Pakkikselle.

070%20-%20Copy-normal.jpg

Olemme käyneet Bolidenissä, Harrbådassa ja muissa tärkeissä paikoissa. Mosse ei ole mukana, mutta monet ihanat muistot ovat.

"Toivo on sittenkin syvempi kuin hauta, huomisen valo eilistä kirkkaampi -kuin enkelin siipi, toivoni tuoja."

013-normal.jpg

"En voi tietää, mitä odottaa seuraavan mutkan takana, jos en jatka matkaani eteenpäin."

020-normal.jpg

Kiitos teille kaikille, jotka olette eläneet kanssamme nämä ihanat leovuodet! Olen saanut ystäviä, jotka pysyvät, vaikka koiraelämässämme onkin nyt tauko. Taivaan Isä teitä kaikkia siunatkoon!

Matka jatkuu.