Runsaiden sateiden jälkeen tänään oli aivan upean aurinkoinen päivä. Tänään oli myös opettajien pakollinen koulutuspäivä. Heti sen päätyttyä äiti, Mosse ja minä menimme Bolideniin nauttimaan! Kyllä meillä oli ihanaa. Mossessa on neulasia, koska se käy mielellään haistelemassa matalien männynkäkkyröiden alla. Mosse lähtee aina tosi mielellään lenkille, vaikka se ontuukin. Torstaina menemme Seinäjoelle lääkäriin. Jospa ontumisen syy selviäisi tällä kertaa.

Papa kampasi ja harjasi Mossea Pakkiksen pihassa. Papalla ja Mossella on tosi ihana ystävyyssuhde. Myös hoitotoimet sujuvat mukavasti. Minä tosin leikkaan Mossen kynnet niin kuin olen aina leikannut muidenkin koiriemme kynnet.

Mosse näytti mielestäni kovasti pienentyneeltä, kun vanhempani ja Mosse palasivat mökiltä Kokkolaan. He kävivät sitten punnitsemassa Mossen. Se oli laihtunut kesän aikana 6 kiloa! Tähän on kyllä luonnollinen selitys. Mossella alkoi aina jättää osan aamuruoasta syömättä ja siksi vähensimme sen ruokamäärää kesällä. Nyt ruokamäärää on taas lisätty. Pitää seurata sen vaikutusta painoon.

Lopuksi Pakkiksen syyspihan kaunistuksia! Kultapallot ovat aivan upeita syyskesän kukkia ja ne viihtyvät maljakossakin hyvin.

Muutama omena on vielä jäljellä yläoksilla. Olen tänä syksynä tehnyt pakkaseen ihanaa omenahilloa, koska sain naapurin Heidiltä niin hyvän ohjeen.

Hyvää pyhäpäivää ja alkavaa viikkoa!