"Lapsi on meille syntynyt, Poika on meille annettu, jonka hartioilla on herraus, ja Hänen nimensä on: Ihmeellinen neuvonantaja, Väkevä Jumala, Iankaikkinen Isä, Rauhanruhtinas. " Jesaja 9: 5

Vietämme tätä joulua poikkeuksellisesti niin, että siskoni perheineen ei ole meillä. Minessa oli kuitenkin mukanamme aatonaattona kirkossa katsomassa jultablån eli joulukuvaelman. Sitten Minessa tuli luokseni yökylään, mutta Nana jäi yöksi Pakkikselle, koska se oli jo nukkumavalmis. Aattona kävimme Peltseillä ja sitten Minessan kanssa Rikhard-vauvan haudalla. Sen jälkeen oli aika syödä joulupuuroa ja kuunnella joulurauhanjulistus. Ja sitten... Minessa sai avata lahjat! Supermieluisa (leikki)koiranpentulahja oli tullut serkuilta Ruotsista. Minessa huomasi oitis, että Nana on sen äiti ja Mosse on sen isä. Vähän väsähtäneitä vanhempia kuvissa.

Kun Minessa oli viety kotiin ja jouluruoka syöty, oli meidän itsemme aika avata lahjoja. Nana ja Mosse olivat ensimmäisenä vuorossa. Molemmat saapuivat kiinnostuneina lahjakorin luokse.

Mutta kuinkas sitten kävikään?

Nana innostui penkomaan koko lahjakoria antaumuksella, vaikka koirien lahjat nostettiin siihen esille.  Mosse säikähti hälinää sen verran, että se meni piiloon nojatuolin taakse!!

No, saanhan minä nyt nämä kaikki, kun Mosse ei tule esiin piilostaan?

Saimme Mossen tulemaan lahjojensa luo houkuttelemalla sitä Ilonalta ja koirilta tulleilla herkuilla ja sitten lahjat kyllä maistuivatkin hyviltä! Jättiluu oli lahja naapureiltamme Heidiltä, Ernolta ja bichonpojilta Nestorilta ja Ilpolta. Paketissa on kotiväen lahja eli possun saparoita ja kanaherkkuja. 

Nana aloitti lammastikulla ja saparoilla. Saanko minä syödä tätä?

Nam! Nanakin sai syödä jouluherkkuaan, mutta vähän rajoitetusti, kun en ole sille tällaisia herkkuja aikoihin antanut massun takia.

Tänään olimme koko perhe Bolidenissa. Kyllä luonto oli upea. Piilokuva "löydätkö Nanan".

Sitten maistui ystävyksille ruoka ja päiväunet. Illalla on ihmisväki vielä menossa joulupäivän iltamessuun.

Rauhaisaa joulun jatkoa kaikille lukijoille!