4.10. eli tänään vietetään maailman eläinten päivää. Kokkolassa sitä juhlistettiin perinteisesti kulkueella. Tänä vuonna Royal Canin oli mukana luovuttaen 500 g ruokaa jokaista mukana ollutta tassua kohden eli yhdestä koirasta löytöeläintalon asukkaan saivat 2 kg ruokaa. Olimme tietysti mukana hyvällä asialla. Koiria oli mukana kulkueessa n. 150!

1959415.jpg

1959417.jpg

1959420.jpg

Kokkolalaisia leoja ihmisineen. :) Kuvassa tässä alla ovat vasemmalta isäni, Mosse, Sami, Mandy, Hanna, Nana, Minessa ja äitini.

1959422.jpg

Mosse on aiemmin tutustunut hevosiin ja nyt oli sitten aika tavata poneja.

1959425.jpg

Kulkueen jälkeen Nana, Minessa, äitini ja minä jatkoimme vielä uuteen eläinkotiin, jossa Minessa ruokki Ada-varsaa. Siellä hän sai myös ratsastaa kaksi kertaa Nuusku-ponilla ja se oli todella mieluista! :)

1959429.jpg

1959431.jpg

Olin Nanan kanssa iltapäivällä Ompun perheen luona kylässä. Omppu-Orvokki oli taas iloinen ja leikkisä. Kyllä se sitten aina välillä kuitenkin rauhottui lelun tai luun kanssa olemaan.

1960021.jpg

1960046.jpg

"Mamma, joko lähdetään kotiin?" kysyy Nana. ;) Taoaamme Ompun toivottavasti ensi viikolla leotreffeillä.

1960033.jpg

Torstaina Nana sai kokeilla Savonlinnassa opettelemaamme jälkeä. Äiti teki jäljen ja minä ohjasin. Ilma oli suht ok, ehkä vähän liian märkä, kun tuota rutiinia ei vielä ole. Äiti teki hyvän jäljen, tosin ohjasin tekemään vähän turhan pitkän jäljen. Itse tein muutaman tosi tyhmän virheen, mutta aloittelija on aloittelija. Kun äiti oli tehnyt jäljen, otin Nanan autosta ja lähdin sen kanssa pienelle kävelylle metsään, jotta jälki sai vanhentua. Nana oli ihan innoissaan, kun otin sen autosta, mutta laantuihan se into siinä lenkin myötä. Tyhmä minä. Laitoin sille sitten valjaat ja liinan kiinni niihin. Vein Nanan jäljen alkupisteeseen ja annoin lähteä jäljestämään. Jossain vaiheessa kehuin sitä ja ehkä väärästä asiasta, koska se lopetti ja alkoi katsoa minua apua pyytäen. Katsoin, että olimme pyykkipojan luona ja näytin maasta uudelleen sen jäljen. Toisen kerran, kun Nana vilkaisi minua muistin, että ei pidä auttaa turhaan ja seisoin vain hiljaa rintamasuunta maalimieheen eli äidin piiloon päin. Se toimi hyvin, koska Nana jatkoi reippaasti jälkeä pitkin löytäen äidin sen päästä kuusen alta herkullisen nakkirasian kanssa. Kotona sitten maittoikin uni. :)

1958193.jpg

1958195.jpg

Illalla olimme bostoninterrieri Repen luona iltateellä. Repe ja Nana haistelivat toisiaan tyytyväisinä. Sitten Nana keskittyi odottamaan vesikuppia ja Repe jatkoi Nanan hännän ihailemista. ;) Loppuvisiitti menikin sen merkeissä, että Repe halusi aivan hirmuisen mielellään leikkiä ja Nana halusi ihan yhtä mielellään olla rauhassa. Hyvin nämä kaksi kuitenkin tulevat toimeen. :)

1958164.jpg

Olimme Nanan kanssa vielä sitten Hannan ja Mandyn mukana pimeässä metsässä iltalenkillä. On aina niin mukavaa käydä yhdessä metsässä!! Tytöt juoksentelevat yhdessä, eivätkä puheenaiheet ole vielä loppuneet Hannalta ja minulta. :D

Eilen oli Nanalle uusi jälkiyritys. Nyt ei jäänyt yhtään välipäivää, mutta koska meillä oli eilen leotreffit, niin teimme tavallaan esittelyjäljen. Jälki oli lyhyempi kuin edellinen, mutta ihan hyvän mittainen. Ensin Mosse, Mandy ja Manu saivat kirmata ja telmiä metsässä. Kyllä niillä oli taas mukavaa!! Oli kuitenkin niin pimeää, että kuvia oli ihan turha edes yrittää ottaa. Sitten M-porukka sai mennä autoihin ja Nana pääsi jäljestämään. Tällä kertaa se alkoi heti paljon selvemmin haistella ja mennä jäljellä. Kerran se pysähtyi katsomaan minua. Seisoin vain hiljaa rintamasuunta äitiä kohti ja Nana sitten jatkoikin menemistään. Äiti ja makkaralaatikko löytyivät hyvin. Hanna ja Susanne kulkivat siinä mukanamme, mutta molemmat olivat kyllä esimerkillisen hiljaa! Kun menimme takaisin autoille, otimme vielä kaikki neljä leoa vähäksi aikaa nauttimaan toistensa seurasta. Kiitos jälleen kerran mukavista treffeistä!!