Viikonloppuna loppuivat Nanan tulehduskipulääkkeet (tipat ja  suun kautta otettavat) ja antibiootit. Kaikki oli hyvin ja mieli aika iloinen, kun oltiin jo niin pitkällä hoidon kanssa. Sunnuntaiaamuna mieli muuttuikin ihan huolestuneeksi, kun Nanan leikattu silmä (siis oikea silmä) oli kovasti valonarka ja punainen. Nana myös yritti hangata silmäänsä kaulusta vasten. Nana ei oikeastaan ollenkaan halunnut pitää silmäänsä auki.

875123.jpg

Lopulta, kun Nana piti silmäänsä auki, se piti vilkkuluomea puoliksi silmän edessä. Kuvasta ei näe silmän punoitusta eikä muutenkaan sen varsinaista tilaa. Kuvaa oli nimittäin tosi vaikea ottaa silmän valonarkuuden vuoksi.

875125.jpg

Ihan hirmuista oli yrittää saada yhteyttä eläinlääkäriin sunnuntaina. Soitin yhteensä kuudelle eri eläinlääkärille, enkä kehenkään saanut yhteyttä!! Päivystävä eläinlääkärihän periaatteessa pitäisi olla tavoitettavissa, mutta hän oli koko ajan jollain navetalla. Kriisitilanne varmaan sielläkin. No, meillä nyt ei oikeastaan ollut kriisi, mutta kamala huoli!! Laitoin silmään ylimääräisiä paine- ja kortisonitippoja ja tilanne vaikutti vähän rauhoittuvan. Nana ei niin paljon hangannut silmäänsä ja nukkuikin hiukan. Illalla klo 22.20 soi puhelin. Siellä oli Sanna-lääkärimme, joka kiertoteitse (en saanut tiedustelusta Sannan kotinumeroa eli siksi hän ei saanut tietoa suoraan minulta) oli kuullut, että minulla on hätä Nanan silmästä! Miten ihanaa, että hän soitti!! Sanna sanoi, että ihan oikein oli antaa noita tippoja ja lisäksi sain antaa Nanalle Rimadyliä. Sovimme, että lähden heti aamulla Nanan kanssa Tampereelle silmää näyttämään.

Tänään klo 8 starttasimme siis Nanan kanssa Tampereelle ja klo 20 olimme takaisin Kokkolassa. Silmä oli tulehduskipulääkkeiden loppumisen jälkeen tulehtunut (tai siis siellä oli tulehdus, joka ei ollut ennättänyt kokonaan parantua) ja siitä johtuivat silmän kipu ja punoitus. Nyt aloitetaan taas uudelleen tulehduskipulääkkeet ja antibiootit sekä voimakas kortisonitippa.

Valitettavasti aluksi niin kirkas linssi oli jo osaksi sumentunut. :( Nana on kasvattanut sinne hämähäkinverkon tyyppisen jälkikaihin. :( Yleensä jälkikaihi tulee linssin reunoihin, jolloin keskusta jää kirkkaaksi. Nanalla tämä jälkikaihi peittää koko linssin. Tosi surullista!! Nyt vain toivotaan, että kaihin kehitys loppuu, jotta linssi ei sumennu kokonaan. Jos se jää tähän vaiheeseen, niin Nana hyötyy tästä tehdystä leikkauksesta. Jälkikaihia ei voi ennustaa eikä estää. Se tulee, jos on tullakseen ja Nanalla se tuli näin kovin pian, vajaa kaksi viikkoa leikkauksen jälkeen. :(

Haava oli parantunut erittäin hyvin! Se oli hieno uutinen. Se oli parantunut niin upeasti, että ompeleet voitiin poistaa nyt samalla reissulla. Emme siis menekään ompeleiden poistoon ensi maanantaina, vaan silloin on Kokkolassa painekontrolli ja samalla katsotaan silmän ja linssin kunto. Kaulusta Nanalla pidetään vielä kaksi päivää koko ajan ja sitten viikon verran aina silloin, kun se on yksin. 

875189.jpg