Työt alkavat huomenna, loma on loppu, eikä blogi ole ollenkaan ajan tasalla. Ensin ongelma oli Vuodatuksessa ja sitten tietokoneeni hajosi. Nettikin voisi olla nopeampi, jotta tämä päivittäminen olisi joutuisampaa. Uudessa koneessa on uudenlainen kuvankäsittelyohjelma, joka on minulle vielä ihan outo. Katsellaan nyt, miten tämä uusi yhteistyö alkaa toimia! Valitettavasti kuvat elokuusta 2009 eteen päin ovat kadonneet Vuodatuksesta, ja se on todella ikävä asia! Sille ei kuitenkaan kukaan voi mitään.

Laittelen tähän nyt joitain asioita kesän varrelta ja jatkan niitä seuraavassa postauksessa. Toivottavasti joku vielä tänne poikkeaa lukemaan kuulumisiamme, vaikka olemme olleet niin kauan tauolla!! Jos käyt, niin laitathan pienen tervehdyksen.
indecision


Juhannuksena olin äidin luona sairaalassa. Juhannusyö oli täydellisen kaunis. Muistin juhannusyötä vuosien takaa, kun kesätöissä valvoin hoitajana juuri tällä samalla osastolla.

Osastolla sattui hauska juttu, kun potilaiden (neljän hengen potilashuone) kanssa oli tullut puhetta koirista. Äiti kertoi Mossesta ja samassa vastapäinen potilas huudahti, että kyllä hän Mossen tuntee! Hän oli ollut vuosi sitten Pannun (ruokapaikka) edustalla, kun vanhempani menivät sinne ja työntekijät olivat rientäneet toivottamaan Mossen tervetulleeksi tuoden sille herkkupaloja lihasta ja vettä. Nyt heinäkuussa vanhempieni vieraillessa Pannussa Mosse sai jälleen ihanan vastaanoton. Kokki kävi jopa filmaamassa sitä!

Ihmettelin kukkia laittaessani, miksi vesi oli vähentynyt niin paljon toisesta ämpäristä. Yhtenä päivänä se selvisi. Mosse kävi aina juomassa tästä ämpäristä lenkiltä tullessaan! No, hyvä vain, että poika juo. Mosselle on nyt laitettu tuohon oma juomaämpäri.Kävimme Kokkolassa viikon vierailun mökiltä käsin, kun toin Minessan pois, kun serkut lähtivät Ruotsiin. Samalla papa kävi sydänoperaatiossa Oulussa. Minessa kävi Pakkiksella hoitamassa Mossea.Tulimme Kokkolasta takaisin mökille sunnuntaina 8.7. Saavuttuamme perille ja huomattuamme pakkasen sulaneen ja kaikkien varaamiemme ruokien pilaantuneen (ette voi uskoa, miten kamala haju oli!!), olo oli kyllä melkoinen. Sähkö oli katkaistu ilkityönä. Saimme olla ilman sähköä viikon ajan. Sähköttömyys on ihan ok, jos on varautunut siihen, että ei ole sähköä, mutta kun mukana on kännykkä, tietokone yms. on sähköttömyys harmillista. Ensin. Sitten sitä vain lukee kirjoja, nukkuu ihanat päiväunet, paijailee Mosse-kultaa, oleilee, eikä välitä siitä, että menee illalla jääkylmien lakanoiden väliin koittaen jotenkin lämmetä jne. Minun mökissäni ei ole lämmitysmahdollisuutta, mutta isossa tuvassa nautimme takkatulesta ja ruoka valmistui puuhellalla. Taskulamppu antoi mahdollisuuden touhuta illallakin sisällä. Pohjanmaalla sitä ei olisi tarvittu, mutta täällä on toista. Metsäisellä tontilla mökit ovat iltaisin kovastikin hämäriä.

Mosse on todella hieno vahti. Se hälyttää todella mahtavalla haukulla, jos mäkeä alas tulee vieras auto tai ihminen. Kun sanomme, että asia on ok, kiitos Mosse, se haistelee ihmisen ja menee sen jälkeen omiin touhuihinsa tai paikalleen makaamaan. Sen jälkeen ihminen on sille ihan yhdentekevä, koska kotiväki hoitaa homman. Sen voimakkaan haukun jälkeen sillä ei ole yhtään aggressiivisuutta ja se on hieno juttu. Kun sähköasentajat tulivat, he jäivät kyllä autoon siksi aikaa, että ennätimme paikalle. He olivat jutelleet keskenään, että ei tuo koira näytä siltä, että se purisi, mutta ei kuitenkaan mennä autosta ulos. Näinhän pitäisi ollakin. Koira hälyttää ja toimii vartijana, mutta antaa vastuun omistajille, kun he tulevat paikalle.

Yhtenä aurinkoisana päivänä mökillä istuin aurinkotuolissa selälläni kädet pään päällä. Yht'äkkiä joku nuolaisi minua kainalosta! Kylläpä ihmettelin, kunnes huomasin, että se oli Mosse. Mosse hakeutuu mielellään sinne, missä me olemme. Aurinkoa se kuitenkin välttelee.Mossella on lisäksi pari ihan omaa lempipaikkaa. Toinen on talon alla ja toinen naapurin alatontilla. Talon alle emme haluaisi Mossen menevän, mutta se kiertää sujuvasti kaikki laittamamme esteet. Naapurin tontilla se käy luvan kanssa, koska naapurin mielestä on vain hyvä ja turvallista, että se vaeltaa siellä! Ihana naapuri. smileyLisää kuvia ja juttua on luvassa lähipäivinä. Oikein hyvää elokuun jatkoa kaikille teille, jotka täällä pistäydytte!