Ihan aluksi mukava uutinen, siis mukava meille. Mosse ja Nana pääsivät LiviaNetin julkaisemaan vuoden 2009 leokalenteriin! Kaikilla oli äänestyksessä käytettävissä yksi ääni. Kiitos siis kaikille heille, jotka näitä mussukoitamme äänestivät. Yalinkin kuva oli kilpailussa mukana, mutta se ei yltänyt 13 parhaan joukkoon. Kuvia oli noin 100 ja kaikki tulevat mukaan kalenteriin, mutta nämä voittajakuvat tulevat suurina. Huomasimme, että Mossen kuva oli valittu marraskuuhun ja se onkin mukavaa, koska silloin on Mossen syntymäpäivä! Lummeprinsessa Nana edustaa heinäkuussa. :)

Tänään satoi ensilumi. Huh. En ole kovinkaan ihastunut tähän ensilumeen. Kaikki on märkää, loskaista ja ikävää. Lumi on sinänsä ihan ok, jos on 5-7 º C pakkasta, mutta loska ei todellakaan ole mielikelini. No, tuohan tuo lumi valoisuutta ellei sitten sula heti pois. Nana ja Mosse olivat kyllä iloisia lumesta ja silloin mammankin tietysti tarvitsee iloita, ainakin ihan hieman. Tässä hyvin epäselvä, lumisateessa otettu, kuva Nanasta ja toinen kuva tyttöseni tassunjäljistä. :)

2026436.jpg

2026438.jpg

Tassunjäljet ovat erikokoiset. En tiedä, onko tuossa taka- ja etujalka, luultavasti. Etsin vain sellaisen kohdan, jossa oli kaksi jälkeä vierekkäin. Nanan jalat ovat olleet tarkkailun kohteena nyt pari päivää. Toisapäivänä Nana alkoi ontua oikeaa etujalkaansa erittäin voimakkaasti. Annoin sille Rimadylia ja ontuminen olikin sitten aamulla poissa. Huomaisn kuitenkin, että jalasta tuli verta. Nana oli nakertanut pienen reiän jalkaansa eli nähtävästi siinä oli ollut särkyä. :( Nyt olen sitten vaihtelevasti pitänyt siinä sukkaa tai kalusta kaulassa. Tässä Nana lepäilee sohvalla "ope-sukka" jalassaan. Sukka on alhaalta auki, jotta Nana ei liukastu kävellessään.

2026460.jpg

Eilen illalla oli ohjelmassa kylpy. Nätisti Nana taas jaksoi pesuhetken. Tässä poseerataan ennen kastelemista.

2026464.jpg

Pesun jälkeen Nana menee pyyhkeelleen makoilemaan. Yleensä se makaa siinä puolisen tuntia ja vaihtaa sitten pahimman märkyyden imeydyttyä niihin kuivempaan paikkaan makaamaan. :)

2026467.jpg

Hyvää viikonloppua kaikille!