Huono kaulus, huono. Siis se uusi sininen uimarengas. Hieno se on, mukava käyttää, ei kolise jne. Mutta siinä on yksi tosi huono puoli... Se EI estä nuolemista!  Eli tämä nyt kaikille kauluksesta innostuneille tiedoksi. Mosse-raukka joutuu taas pitämään inhoamaansa lampunvarjostinkaulusta. Toisaalta se on jo niin teipattu, että se ei enää kolise yhtä paljon kuin ennen.

Mossen vointi on huomattavasti parempi. Se ei ole levoton, eikä vikise. Kipulääke voitiin lopettaa melko pian, kun muut lääkkeet alkoivat auttaa. Isot antibiootit Mosse ottaa nätisti kinkkusiivuun käärittyinä. Mosse ei saa maata lumihangessa, mutta lenkkeillä se saa. Nyt ei ole onneksi ollut kovin kylmää. Tämä kuva on Pakkiksen pihasta. Nana nauttii lumessa makaamisesta. Kotiparvekkeella meinasi olla yhteen aikaan liian liukasta, jotta siellä olisi mukavaa. Laitoin parvekkeelle maton. Nana ei makaa matolla, mutta se saa siitä jaloilleen pitoa, kun se nousee ylös ja kävelee siellä.

Nana nautiskeli perjantaina unihetkestä Pakkiksen arkkarin sohvalla. Äiti on ottanut tämän kuvan. On valtavan iso asia, kun Nana on päivisin hoidossa paikassa, jossa sitä rakastetaan ihan täysillä. Me olemme onnellisessa asemassa näiden mussukoidemme kanssa, kun ne voivat olla hoidossa joko minulla tai vanhemmillani. Eipä muuta hoitoapua ole tarvittu Mossen ja Nanan aikana kuin yhden kerran, enoni hautajaisten aikaan, ja silloin selvittiin niin, ettei tarvittu yöhoitoa. Yali oli kerran tutullani kaksi yötä, kun olin leikkauksessa. On toki olemassa hyviä hoitoloita, onneksi, mutta me emme vielä ole niitä tarvineet. Tulevaisuudestahan ei kukaan voi tietää.

Tässä Nana lekottelee kotona pedissään. Nanan maksatutkimuksista on sen verran uutta tietoa, että postbrandiaalisen sappihappokokeen ruoan jälkeinen tulos oli normaali. Hyvä niin! Samalla otettiin AFOS-kontrolli ja sen vastauksen saan varmaan maanantaina. Ilmeisesti tutkimukset lopetetaan tähän ellei tuossa arvossa ole tapahtunut ihan rajua nousua. Nana on reipas, syö, juo, lenkkeilee, nukkuu rauhallisesti... Tässä vaiheessa ei ole aihetta tehdä sellaisia tutkimuksia, jotka voivat aiheuttaa Nanalle jonkun riskin. Nana syö ruokaa, jossa on korkeat proteiini- ja rasvaprosentit, mutta toisaalta ei tiedä, miten saan sen pysymään hyvässä kunnossa, jos vähennän näitä. Aiemminhan koitin syöttää sille kevyempää ruokaa ja se oli ihan huono idea. Kokeilin kahta eri merkkiä, mutta Nana vain laihtui ja voi huonosti. Jos Nanan maksa olisi sairastunut tästä nykyisestä ruoasta, sen pitäisi näkyä myös muissa veriarvoissa kuin vain AFOSissa. Maanantaina tiedän asiasta taas ehkä hieman enemmän. Toisaalta tämä, että syytä ei meinaa löytyä, ei minua hämmästytä. Onhan Nana kaikella muullakin tavoin ihan erityinen koira, miksi ei siis tässäkin asiassa.