Nyt on syysloma. Tuntuu kylläkin siltä kuin se loma olisi ollut viime viikolla, kun asustin viikonlopun ja alkuviikon Mossen kanssa Pakkiksella. Oli mukavaa puuhata yhdessä. Vanhempani tulivat keskiviikkoiltana kotiin mökiltä ja minä palasin arkielämään takaisin.

Alla olevan kuvan otin, kun isäni vei viimeisiä kasseja autoon vanhempieni lähtiessä mökille lauantaina. Olin kutsunut Mossen auton vierestä sisään ja se lähtikin tulemaan. Kun isäni vei vielä yhden kassin, Mosse kääntyikin takaisin. Isäni sen sitten sai sisään. Mosse on aina tosi innokas lähtemään mukaan ja pakkaamisen alkamisesta asti se vartioi auton vieressä.



Mukavaa meillä oli Mossen kanssa. Käytiin lenkillä luonnossa. Autossa Mosse on takapenkillä omalla suoja-alustallaan. Se on tosi hyvä suoja, mutta päätyvetoketjut eivät kestä ison koiran painoa, kun Mosse kääntyilee, vaan vääntyvät auki. Se on harmillista. Ajattelin, että ompelen toisen pään kokonaan kiinni ja toiseen päähän taidan ommella tarrakiinnityksen. Matkalla Mosse katselee maisemia tai lepuuttaa päätään takatuella katsellen takana tulevia autoja.



Kävimme välillä Bolidenissä ja välillä Nanan polulla. Minessa sanoi kerran Nanan polulla käydessämme: "Tämä on Nanan paikka. Ja kun Mosse kuolee, niin tästä voi tulla Mossekin paikka. Vain Yalin polku on siellä kauempana, sen paikka on yksin siellä kaukana." Näinhän se ei oikeasti ole. Tämä on se paikka, johon Yalin kanssa tehtiin viimeinen metsäkävely. Sen takia me täällä aloimme käydä ja sitten tästä tuli Nanan paikka. Tässä Mosse nyt seisoo samalla paikalla, jossa Yali silloin kuvattiin (kuva on edellisessä postauksessa), ja jossa Nanakin usein kuvasin. Mossea en ole tähän asetellut, vaan kiirehdin kuvaamaan, kun se seisahti näinkin hyvin.



Mosse juo aina innokkaasti lenkin jälkeen. Ensimmäisen kerran juotan sen autolla metsästä lähtiessämme, mutta kotipihassakin se yleensä heti käy juomassa. Tällä kertaa pihasta puuttui sen kuppi, mutta "hätä keinot keksii".



Kotona harjailin ja hellin Mossea. Se on niin suloinen!



Mukavaa viikonloppua! Kiitos kaikille, jotka jättävät kommentteja. Ne ilahduttavat! smiley