Monenlaisia haasteita kiertää blogeissa ja sähköpostissa. Välillä ne ovat helppoja ja välillä taas ne vaativat paljonkin aikaa. Suurin osa niistä on kuitenkin ihan mukavia. Tämä haaste, jonka te kaikki lukijani kohtaatte, on hyvin helppo. Haastan teidät kertomaan, mikä on kotinne lämpötila. Omassa kodissani lämpötila on kylppäriä lukuunottamatta sama. Jos sinulla se vaihtelee paljon huoneesta toiseen, voit kirjata vastaukseesi useamman lämpötilan. Vastauksia ei tarvitse kirjata omalle sivullensa, eikä tähän tarvitse haastaa ketään lisää mukaan. Olisi vain mielenkiintoista vertailla sisälämpötiloja. Eli jos satuit tämän lukemaan, ole kiltti ja käytä hetki aikaasi ja kirjoita kotilämpötilasi tuonne kommentointiin. Jos haluat, voit myös kertoa, miten kotiasi lämmitetään.

Minäpä aloitan: Asun vuonna 1964 rakennetussa kerrostalossa, ensimmäisessä kerroksessa, en siis maatasossa. Talossa on keskuslämmitys. Ikkunat ovat suuret ja ilmeisen huonosti eristetyt. Patterit ovat päällä ja lämpimät, mutta mielestäni täällä on melko viileää, joten ihan mielenkiinnosta mittasin lämpötilan. No, sen jälkeen ymmärsin, miksi minusta vaikutti aika viileältä. Asuntoni lämpötila on 15°C. Se on kyllä todella vähän, varsinkin, kun se ei ole itse valittua. Toisaalta lisävaatetuksella pärjään ja Nana nauttii, kun kotona on viileää. Joskus yöllä meillä on suorastaan jääkylmää. Se johtuu siitä, että Nana menee mielellään parvekkeelle nukkumaan. Kun se sitten siirtyy sisään (yleensä sohvalle nauttimaan), ovi jää apposen auki. Kun pakkasta on tälläkin hetkellä noin 20°C, voitte kuvitella, millaisessa jääkaapissa minä aamulla herään. :D Saatan kuvitella itseni siihen aikaan, kun talot lämmitettiin puilla ja aamuisin jonkun piti nousta jääkylmään huoneeseen sytyttämään tulet. Itse vien aina vaatteet kylppäriin lämpiämään, jotta voi pukea ne päälleni. Mutta kuten sanottu, Nanalle tämä sopii hyvin ja silloin minäkin olen tyytyväinen.

Olimme maanantaina iltateellä Repen luona. Repe oli aivan onnellinen, kun Nana tuli kylään. :) Nana oli ihanan kärsivällinen ja makoili rauhassa, kun Repe iloitsi ympärillä. Nana sai kokeilla Repen petiäkin ja juuri ja juuri Nana mahtui sinne istumaan. *hih* Lelujaankin Repe Nanalle kanniskeli, mutta ne eivät Nanaa kiinnostaneet. Kun Repe sitten lopulta päätti koittaa Nanan selkään, Nana sanoi vastalauseensa. ;) Meillä oli mukavaa yhdessä. Kävimme lopuksi pienen iltakävelyn. Kiitos!

Nana ja minä olimme sen jälkeen vielä kävelyllä Ilonan, Madden ja Miisan kanssa. Olipa mukavaa tavata taas pitkästä aikaa! Eilen olimme tunnin verran jäällä samalla porukalla. Siellä on ihan oma tunnelmansa. Kun odottelimme Nanan kanssa Ilonaa ja pieniä saapuvaksi, heitin Nanalle pienen rouhetikun palan lumihankeen. En luullut, että se löytäisi sen, mutta kyllä se löytyi. :) Eikö olekin aika hieno tuo talvi-illan taivas!

Vasemmalla näkyvät pieninä Madde ja Miisa. Etualalla Nana.

Kiitos mukavasta kävelystä Ilona, Nana, Madde ja Miisa! Kuvasta saattaa erottaa, miten ihanasti Nanan turkki meni huurteeseen. :)


Ja vielä pieni muistutus. Jos sinulta liikenee hieman aikaa, vastaathan haasteeseeni. Kiitos! :)