1214837.jpg

Viisi vuotta sitten oli todella jännittävä päivä! Ostin 2-vuotiaan Nanan. Hän on kyllä todellinen "lempileijona" ja rakas kultani. Tänään on taas ohjelmassa paljon pusuja, rapsutuksia ja halauksia! :) Nämä vuodet ovat olleet täynnä ihania asoita ja tietysti myös vastoinkäymisiä. Toivottavasti meillä on vielä hyviä vuosia edessä päin!!

Olimme eilen Sannan luona silmää näyttämässä. Silmässä näkyy voimakkaiden tulehdusten jälkeen runsaasti kiinnikkeitä ja värjäytymistä, mutta Nana kuitenkin näkee sillä silmällä. Se on pääasia. Myös toisen silmän iris näyttää siltä, että silmässä on pientä tulehdusta. Varsinaista syytä tähän jatkuvaan ja aivan poikkeuksellisen sinnikkääseen tulehdukseen ei löytynyt. Tällä hetkellä ajatellaan, että se on Nanan synnynnäinen taipumus. Nyt koitetaan seuraavaa lääkitystä:

Prednisolon 30 mg tbl aamuisin ja 20 mg tbl iltaisin 1-2 viikon ajan. Sitten viikon verran 30 mg tbl aamuisin ja vielä viikko 20 mg tbl aamuisin. Suun kautta otettavaan kortisoniin siirrytään, koska paikallisesti laitettu kortisonitippa ei auta. Lisäksi laitetaan Voltaren ophtha 1mg/ml vahvuista silmätippaa yksi tippa kolmesti vuorokaudessa. Katsotaan nyt, miten tämä lääkitys muuttaa Nanan tilannetta.

Nanasta otettiin myös keuhkokuvat. Kauniisti Nana malttoi maata paikoillaan, kun kuvia otettiin. Kuvat eivät osoittaneet kasvaintauteja ja olivat ihan siistit "vanhemman koiran keuhkot". Siellä oli siis sidekudoskasvua, mutta ei mitään sellaista, mistä täytyisi olla huolestunut. :)