Viikko on vierähtänyt siitä, kun loma alkoi. Olin sunnuntaista perjantaihin siskoni perheen luona Kalmarissa, Ruotsissa. Meillä oli oikein mukavaa yhdessä. Koin todellakin olevani lomalla. Kiitos koko perheelle!! Siellä oli lunta, kun menin, mutta lähtiessäni se oli sulanut. Sain ihailla lumikelloja ja talventähtiä (vintergäck). Tulomatkalla kone Tukholmasta Vaasaan oli myöhässä tunnin verran, kun koneen kapteeni ei jostain syystä tullut paikalle. Onneksi tilalle saatiin toinen, että pääsimme matkaan. Perillä olimme vasta myöhään ja sitten ajelin parin tunnin matkan kotiin Kokkolaan.

Oli ihanaa taas tavata Nana ja Mosse lauantaina. Molemmat olivat aivan innoissaan ja tietysti minä myös. :) Voin kuitenkin melkoisen huonosti ja päivä vierähtikin vanhempieni sohvalla. Iltapuolella mittasin kuumeen ja syy huonoon olooni selvisi. Halusin silti ottaa Nanan kotiin yöksi. No, Nanan mielestä olin varmaan sen verran sairas, että en ollut oikein mukavaa yöseuraa. Vein sen sitten puoli yhden aikaan yöllä Pakkikselle, kun se ei kerrassaan millään saanut nukuttua kotona. Oli tavallaan aika ikävää, kun se halusi mieluummin sinne nukkumaan, olinhan ikävöinyt sitä koko viikon. Luulen, että se häiriytyi siitä, kun koko ajan kävin vaihtamassa kuivaa päälle, kun hikosin niin kovasti lääkkeen vaikutuksesta. Pakkiksella se on tottunut nukkumaan rauhassa alakerrassa Mossen kanssa vanhempieni nukkuessa yläkerrassa. Tänään olin osan päivästä siellä nukkumassa ja illalla Nana halusi kovasti mukaani. "Lääkärin määräyksestä" se jäi kuitenkin yöksi Pakkikselle. Olen yhä kuumeessa eli päätös oli varmaan ihan hyvä, vaikka haikea.

Tässä on kuva Nanasta Pakkiksen pihassa lomallelähtöpäivänäni. Sen verran pitää lähtöpäivästä kertoa, että Nana oli tosi tiiviisti kanssani tullessani kirkosta Pakkiselle, jossa Nana oli Mossen kanssa jumalanpalveluksen ajan kuten yleensäkin. Se oli nähnyt, kun aamulla pakkasin matkalaukkua. Kun otin sen lähelleni ja selitin, mihin menen, kenen luokse ja kuinka kauan aion olla, se ikään kuin nyökkäsi, kääntyi ja meni makaamaan omalle paikalleen. Ihana tyttö!!

Mosse talviauringossa.

Nanalla ja Mossella on ollut mukava talviloma. Ne ovat päässeet päivittäin metsäretkille vanhempieni kanssa ja Minessakin on ollut mukana pariin otteeseen. Torstaina heillä oli retki Elbaan. Mosse veti Minessaa pulkassa ja Minessa talutti samalla Nanaa. :) Eikös sitä ennenkin ollut vaihtohevoset lieassa mukana, kun mentiin pitkälle matkalle. ;)

Suru-uutinenkin viikkoon mahtui. Mossen Exo-mummu jouduttiin lopettamaan. Exo oli kovasti viehättävä narttu. Yhdessä vaiheessa kyselin pentua Exolta, mutta se jäi astutuksessa tyhjäksi. Silloin ei ollut Mosse-pojasta vielä mitään tietoa. Exon pennun sijaan meille tulikin sitten Exon pojanpoika.