Olin tänään Nanan kanssa Taina-eläinlääkärin luona täällä Kokkolassa. Silmien lisäksi kurkattiin korviin, jotka olivat ok. Nanan paino oli tämän eläinlääkärin vaa'alla 48,8 kg eli ihan ok.  Nana syö nykyään Profine-ruokaa, joka maistuu sille hyvin. Lisäksi se saa Stomaxia, joka suojaa suolen limakalvoa. Koska painoa ei ole tuon enempää, Nana on saanut herkkuina mm. possunkorvia.

Nanan silmistä lääkäri kirjoitti seuraavaa: "Molempien silmien paine 12. Vasemman silmän kaihi kypsynyt lisää, etukapselissa turvotusta. Oikea mykiö epämuotoinen, kiinnikkeet lisääntyneet mykiöön. Pieni sektori, josta voi hahmottaa verkkokalvon. Käytännössä melkein sokea." Lääkärin mukaan Nana on pimeällä ihan sokea. Kyselin tuosta kaihin kypsymisestä, koska lääkäri sanoi Nanan kaihin olevan poksahtamaisillaan. Hän kertoi, että kaihi on alkamassa vuotaa etukapselin puolelle. Tämä voi aiheuttaa värikalvontulehduksen (iriitti) ja se puolestaan silmänpaineen nousemisen. Mahdollista värikalvontulehduksen oireita tulee nyt sitten tarkkailla. Voi pientä Nanaani.  Toivottavasti vuotoa ei tule! Näpyt alaluomen reunassa olivat onneksi sellaisia, joille ei tarvitse tehdä mitään.

Jos olisin leikkauttanut Nanan vasemman silmän viime talvena, ei tätä kaihivuotoa nyt tarvitsisi pelätä. Toisaalta on paljon mahdollista, että Nana ei olisi kestänyt leikkausta. Sitä puolestani minä en olisi kestänyt. Taina-lääkärikin oli yhä sitä mieltä, että oli ihan hyvä päätös jättää silmä leikkaamatta, vaikka nyt ollaan tällaisen riskin edessä.