Perjantaiaamuna löysin Nanan köllöttelemässä sohvalla. Aina on ihana nähdä, kun se nukkuu näin rentona ja luottavaisena. Turkista huomaa, että se on pesty illalla, eikä sitä ole vielä harjattu. Harjasin sen aamulla ennen töihin menoani.

Puolen päivän aikaan äiti, Nana ja minä lähdimme ajelemaan Pandalla kohti Kemijärveä. Jaoimme matkan mielessämme osiin, jotta se ei tuntuisi niin pitkältä. Ensin Ouluun, sitten Kemiin, Rovaniemelle ja lopulta Kemijärvelle. Matkasimme 8 tuntia taukoineen. Oli jotenkin juhallista nähdä Lapin kyltti ja näitä poronhoitoalueen kylttejä. Olen kuitenkin tosi harvoin käynyt näin pohjoisessa.

Yövyimme Hotelli Kemijärvessä. Enpä ole niin hiljaisessa hotellihuoneessa ennen yöpynytkään. Hotelli oli täynnä, mutta pieni siipiosa, jossa huoneemme oli, oli ihan hiljainen. Pesin Nanan selkäpuolen illalla vielä uudelleen. Edellinen shampoo ei ihan sopinutkaan Nanan turkille, vaan se tuli jotenkin kovin litteäksi. Kivasti sujui pesuhetki ja hyvin Nana kuivui yön aikana.

Huone oli lämmin ja juoda piti yöllä niin Nanan kuin ihmistenkin. Nana kävi pari kertaa ulkona, mutta muuten se nukkui rauhallisesti ja läähättämättä. Olin Nanan kanssa aamukävelyllä kuuden aikaan järven jäällä ja kyllä oli upeaa!! Nanakin pysähtyi ihailemaan auringonnousua.

Päivä kuluikin sitten koiranäyttelyssä. Eilen laitoin jo tuloksia, mutta pari sanaa vielä tuomarista. Oli oikein mukavaa seurata Jari Laakson toimintaa. Hänen suhtautumisensa koiriin oli mukava ja mutkaton. Kun menin Nanan kanssa kehään ja olimme juosseet, hän sanoi, että anna sen nyt istua, jos se haluaa. :) Kun oli ROP-veteraanin valinta, hän sanoi yleisölle, että meillä on täällä hienoja vanhoja koiria kehässä, taputuksia! Ja siinä me sitten kiersimme kehää taputusten tahdissa. Oli riemullista saada olla esittämässä veteraania. :) Meidän tavoitteemmehan päivän suhteen täyttyi siinä vaiheessa, kun Nana selvisi kehään. Kaksi vuotta sitten jouduimme kehät jättämään spondyloosin takia ja nyt Nana on näin hyvässä kunnossa!! Kiitos Jumalalle!! Leokehän jälkeen kävimme vähän asioilla ja kotona levähtämässä. Viiden aikaan oli vielä veteraanikehä, johon Nana sai osallistua oltuaan ROP-veteraani. Eipä jaksanut tyttö enää oikein juosta tai muutenkaan innostua, mutta tulipa kuitenkin osallistuttua. :) Nana oli kyllä tosi väsynyt illalla.

Yö sujui hienosti, kun pidimme tuuletusikkunan auki. Lähdin taas aamusella Nanan kanssa jäälle kävelemään. Yöllä oli vaihtunut kesäaika, mutta luonto ei tainnut tietää sitä. Niin kylmää aamulla oli, että Nana sai kuuraparran, joka ei tosin tässä kuvassa näy. Taustalla on Kemijärven kirkko, jossa olimme äidin kanssa ehtoollisjumalanpalveluksessa. Siellä saarnasi Kemijärven kirkkoherra Lasse Marjokorpi, joka on aikoinaan ollut pappina Kokkolassa. Virkistyneinä aloitimme sitten pitkän matkan takaisin Kokkolaan.

Olimme jo tulomatkalla päättäneet käydä kotimatkalla tutustumassa "joulupukin maahan". Emme joulupukin takia, vaan siksi, että siinä on napapiirin raja. Halusin ostaa Nanalle virallisen todistuksen siitä, että se on ylittänyt napapiirin. *hih* Nana pyydettiin sitten vielä liikkeeseen sisään poseeraamaan napapiiriä osoittavan linjan päälle. Sinne ei oikeasti saisi viedä koiria, mutta kun kerran Nanaa sinne erikseen pyydettiin, niin kyllähän Nana sitten kauniisti siinä esiintyi myyjärouvan iloksi. Myyjä kertoi, että Nana on neljäs koira, jolle hän tuollaisen todistuksen napapiirin ylittämisestä on kirjoittanut.

Rouva ehdotti, että Nana menisi tapaamaan joulupukkiakin. Nana sai kaulaansa kulkuun oikeuttavan plakaatin (näkyy todistuskuvan yläreunassa) ja kävimme kulkemassa joulupukin polun. Hmm, mitähän siitä nyt kauniisti osaisi sanoa... vähän niin kuin kummitusjuna, mutta siellä käveltiin, enkä ymmärrä, miten ne asiat siellä liittyivät joulupukkiin tai jouluun. Lopuksi oli joulupukin tapaaminen, jossa otettiin kuva ja sen sai sitten erittäin kalliilla lunastaa, jos halusi. Emme aluksi halunneet edes otattaa kuvaa, mutta pukki Nanaa siihen kovasti toivoi. Nana pääsi pukin kanssa siis kuvaan, mutta en lunastanut sitä. Olen jouluihminen, mutta en joulupukki-ihminen. Koko pukin kylä oli mielestäni enemmän ja vähemmän turha juttu. Ulkolaiset turistit varmaan ovat siitä kiinnostuneita, mutta enpä tiedä, mitä se suomalaiselle antaa. Napapiirin ylitys oli mielestäni paljon mukavampi markkina-asia. :)

Ilma ja keli olivat tosi hyvät Kemiin asti. Siellä alkoi sadella lunta. Kalajoelta lähtiessä oli sakea sumu, joka kuitekin häipyi melko pian. Kokkolassa satoi tihkua, kun yhdeksän aikaa tulimme perille. Isäni oli ostanut Nanalle herkkuluita ja meille yhteiseksi tulppaanikimpun. Kiitos!! Laitoin tähän kuvaan myös Nanan ROP-veteraani ruusukkeen ja pokaalin. Lämmin kiitos kaikille, jotka ovat Nanaa eri tavoin onnitelleet! On ollut mukavaa jakaa kanssanne ilo siitä, että Nana on näin hyvässä kunnossa. :)

Mossella oli ollut tänään ihana kävely isäni kanssa Harrbådassa, vaikka ilma ei ollutkaan niin ihana. Heillä oli taas Mandyn perheen kanssa "aavistustreffit". :D Mandy ja Mosse olivat pitäneet hauskaa sydämensä kyllyydestä!! <3